Het Belang van Limburg

GRINTA, GELOOF, GOALS, GENK

- Kristof LIBERLOO

Mocht er nog één iemand aan getwijfeld hebben wie op dit moment de beste ploeg van het land is, dan heeft KRC Genk die zonderling woensdagav­ond ook overtuigd. Racing maakte op een vijandige Bosuil een miraculeuz­e comeback en kijkt morgen alweer in de ogen van achtervolg­er Club Brugge. Vier vaststelli­ngen na Antwerp en voor Club, met uitleg van coach Philippe Clement. 1 GENK SCOORT EN

BLIJFT SCOREN

In de competitie zit KRC Genk momenteel aan 38 doelpunten in 13 wedstrijde­n. Dat zijn er 2,92 per match. Een indrukwekk­end gemiddelde. Samatta neemt een kwart van de Genkse goals voor zijn rekening. Vooral in het laatste halfuur van elke wedstrijd is Racing erg productief, meer dan de helft van zijn goals (57,9%) maakt het in die slotfase. Bovendien heeft het in élke match al gescoord. “Tegen Standard gaven we de keeper in één-tegen-éénfasen nog te veel kans om de bal te stoppen, zoals Ndongala tegen Ochoa, daar hebben we dus op getraind”, aldus Philippe Clement. “We gaven aan dat de aanvaller ook kan stiften. Samatta pikte dat op en keek na zijn vierde treffer meteen naar de bank.” Door zijn vele goals blijft Racing ongeslagen in de competitie. Niemand kan de blauw-witte wervelstor­m tot nu toe afstoppen. “We hebben nog geen enkel punt gestolen, we hadden er zelfs nog meer kunnen verzamelen”, vindt Clement. “We hebben telkens de meeste kansen gecreëerd en het meeste balbezit gehad.”

2 GENK IS OOK MENTAAL

DE STERKSTE

De Genkse comeback woensdag op de Bosuil was miraculeus. Antwerp had voor aanvang van de topper met negen tegentreff­ers de beste defensie van het land. Toch kon Racing na rust vier keer scoren. “Onze eerste helft was niet goed, voor het eerst in tien maanden heb ik me echt kwaad gemaakt”, sakkerde Clement. “Ik heb gevraagd of sommige jongens bij de wedstrijdb­espreking in slaap gevallen waren. Ik zag spelers die in de rug gepakt werden, die te veel met de bal liepen, centrumver­dedigers die de bal aan de zijlijn kwijtspeel­den, jongens die tussen de lijnen gingen lopen en daar niet moesten zijn…” Over de tweede helft was Clement dan weer wel erg opgetogen. “Iedereen speelde opnieuw met de borst vooruit en gaf zich voor 110% in plaats van 90%, dat zullen we moeten blijven doen. Ik praat niet over de ref, wij verdienden het om vier goals te maken, want we waren de best voetballen­de ploeg van de avond, ook voor rust al. Voor mij telt maar één ding: onze knalpresta­tie na de pauze.”

3 GENK KAN ELKE

AFWEZIGE VERVANGEN

Voor wie het was vergeten, ook woensdag tegen Antwerp moest Genk het zonder zijn goudhaantj­e Leandro Trossard doen. Afwachten of hij een zaterdag tegen Club een plaatsje in de (ruime) selectie krijgt. Clement slaagt er voorlopig in om tijdens deze drukke periode iedereen waardig te vervangen. “Door de afwezighei­d van Trossard moest ik Zhegrova wel brengen, want Ndongala had na Standard last van de adductoren. Edon deed het uitstekend, dat had ik verwacht. Hij zet stappen in de juiste richting. Zhegrova speelt nog maar drie jaar in teamverban­d. Hij begint te snappen dat hij zijn ploegmaats in het spel moet betrekken om zelf een betere wedstrijd te spelen. Zo kan hij een belangrijk­e speler worden voor Genk.” Twintig minuten voor tijd werd Pozuelo naar de kant gehaald, Berge maakte zijn rentree. “Waarom?”, herhaalde Clement onze vraag. “Omdat ook Pozuelo niet vier matchen op een rij aan hoge intensitei­t kan volmaken. Niemand kan dat. Daarom heb ik hem gewisseld, want tegen Brugge hebben we hem nodig. Natuurlijk was Pozo ontgoochel­d, want we waren teruggekee­rd tot 2-2 en gingen op zoek naar de zege, daar wilde hij aan meewerken. Maar bij de 2-3 en 2-4 had hij de grootste glimlach op zijn gezicht. Ik ben ook

Nog 50 tickets voor KRC Genk Club Brugge -

De absolute topper van zaterdag in de Luminus Arena zal voor een vol huis gespeeld worden. Alle tickets zijn haast de deur uit, zelfs de kaartjes met beperkt zicht (door bijvoorbee­ld een hek) worden nu aan de man gebracht. Er zijn nog 30 zit- en 20 staanplaat­sen beschikbaa­r, de ticketshop is vandaag open van 10-13 uur en 15-18 uur.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium