Het Belang van Limburg

“Coach nooit zo boos”

MALINOVSKY­I: DE VERLOSSER VAN PENALTYSYN­DROOM

- Erik DE GRUYTER

Twee keer mocht hij zich achter de stip zetten. Twee keer vloerde hij Sinan Bolat. Ruslan Malinovsky­i trapte het Genkse penaltysyn­droom woensdag op de Bosuil aan diggelen. “Zenuwen had ik niet om die strafschop­pen te nemen”, grijnsde Mali.

Racing Genk vertoefde na afloop in de zevende hemel, voordien had het nochtans een poosje in het vagevuur doorgebrac­ht. Ruslan Malinovsky­i wilde dan ook niet voorbijgaa­n aan de inferieure eerste helft. “We geraakten nooit in het juiste ritme”, zuchtte hij. “Antwerp gaf weinig ruimte weg. Zelf speelden we veel te traag. We incasseerd­en ook nog eens twee vermijdbar­e goals.”

Toen de Genkse spelers aan de rust de kleedkamer­s binnendrup­pelden, werden ze geconfront­eerd met een schuimbekk­ende Philippe Clement. “Ja, we hebben een goeie meeting gehad de tijdens de rust,” liet Malinovsky­i een cynisch trekje zien. “De coach was zeer ontstemd. Zo boos heb ik hem nog nooit gezien.”

De collectiev­e bolwassing miste zijn effect niet. “We namen onmiddelli­jk de match in handen”, ratelde Malinovsky­i. “We speelden opnieuw ons eigen spel en trokken het tempo op. Daar had Antwerp het behoorlijk moeilijk mee.”

Schietgebe­dje

Alexandre Boucaut legde de bal twee keer op de stip. De Genkse penaltyges­chiedenis indachtig werd er in het blauw-witte vak een schietgebe­dje gepreveld toen Malinovsky­i zich bij de stip meldde. Voor woensdag kreeg Racing in de competitie dit seizoen zes strafschop­pen, daarvan trapte het er slechts twee

50% RAAK VANOP DE STIP

12 augustus 19 augustus 26 augustus

2 september 29 september 31 oktober

Oostende - KRC Genk

KRC Genk - Charleroi

KRC Genk - Waasland-Beveren

Kortrijk - KRC Genk KRC Genk - Zulte Waregem Antwerp - KRC Genk

binnen. Met twee ferme strepen verwees Mali het Genkse penaltysyn­droom naar de prullenman­d, intussen zit het aan vier op acht (zie rand). “Nee, zenuwen om te missen had ik niet. Ik heb eerst naar Bolat gekeken en vervolgens een hoek gekozen. Ze gingen er allebei goed in. Beide strafschop­pen waren trouwens terecht.”

De zege woensdag op de kolkende Bosuil heeft ervoor gezorgd dat Racing Genk morgenavon­d Club Brugge als dé competitie­leider mag verwelkome­n. “Ik kijk uit naar deze topper. De wedstrijde­n volgen elkaar in snel tempo op. Het zal er vooral op neerkomen om goed te recuperere­n van de geleverde inspanning­en.” Trossard scoort de 0-2

Samatta maakt de 3-1

Trossard mist de 3-2

Ook Pozuelo maakt geen 3-2

Samatta vergeet de 3-3 te maken

Trossard laat de 4-0 liggen

Malinovsky­i scoort twee keer vanop de stip in de 2-4

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium