Het Belang van Limburg

“Van het ene ziekenhuis naar het andere”

Kersverse papa ROMAN BEZUS blijft op de sukkel met voetblessu­re

- Gunter SCHOOFS

Na een schrale 1 op 9 hoopt STVV zondag tegen staartploe­g Zulte Waregem weer aan te knopen met een zege. Naar alle waarschijn­lijkheid zal het dat zonder Roman Bezus moeten doen. De geblesseer­de Oekraïner geeft zichzelf slechts een waterkans voor de match van zondag. “Ik heb nog te veel pijn aan mijn rechtervoe­t”, aldus de middenveld­er, die deze week ook heuglijk nieuws kreeg. Hij werd voor de derde keer vader van een zoon, Luca.

STVV mist de offensieve kracht van Roman Bezus. De Oekraïner liep een blessure op in de thuismatch tegen Moeskroen. Door een fractuur in de rechtervoe­t Het is opnieuw adem inhouden omtrent Kevin De Bruyne. De Rode Duivel startte bij Man City in de basis van het League Cup-duel tegen Fulham, maar vijf minuten voor tijd belandde Timothy Fosu-Mensah op zijn knie. Resultaat: De Bruyne, nog maar net hersteld van een zware knieblessu­re en pas voor een tweede kon hij niet aantreden tegen Kortrijk, Club Brugge en Charleroi. Een drieluik waarin de Kanaries niet toevallig maar één punt sprokkelde­n. Vooral op verplaatsi­ng werd de fysieke kracht van de middenveld­er gemist. “Net voor Kortrijk hebben we geprobeerd om me klaar te stomen, maar ik ondervond te veel pijn”, aldus Bezus. “Vrijdag (vandaag, nvdr.) onderga ik een nieuwe scan om de situatie te evalueren. Ik geef mezelf slechts een waterkans om fit te raken voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Ik denk dat ik eerder op het duel tegen Eupen (10 november, nvdr.) moet hopen.”

Luca

Sportief mag het dan even wat minder gaan, privé kan Bezus zijn geluk niet op. Vrouwlief Anna beviel maandag van zoontje Luca. Na Kyryll en Matvii al de derde zoon in het gezin Bezus. Vandaag mag ze het ziekenhuis in Hasselt verlaten. “Ik rijd tegenwoord­ig van ziekenhuis naar ziekenhuis”, glimlacht de Oekraïner. “Naar Sint-Truiden voor mijn voet, dan naar Hasselt voor mijn vrouw. Gelukkig mag Anna naar huis. Dan zijn we weer netjes herenigd op ons appartemen­t in Hasselt.”

Nagelbijte­n

Dinsdag keek Bezus nog nagelbijte­nd toe hoe zijn ploegmakke­rs onderuit gingen tegen Charleroi. “Dat ik gemist werd? Ach, dat denk ik niet. Normaal moest die match op 0-0 geëindigd zijn. Die goal, daar ging duidelijk buitenspel aan vooraf. En met wat geluk scoorde De Sart op slag van rust. Misschien hebben we iets te veel gespeculee­rd op een gelijkspel, maar dat zijn vijgen na Pasen. De ploeg zal zich wel herpakken tegen Zulte Waregem, met of zonder mij.” keer vader geworden van zoontje Rome (foto), moest meteen naar de kant. Mankend. De ernst van de blessure was gisteravon­d nog niet duidelijk. City won wel vlot met 2-0 tegen Fulham. Vincent Kompany zorgde voor een assist. Denis Odoi stond bij de bezoekers de hele match op het veld.

OPERATIE PROPERE HANDEN

Delferière en Vertenten geen internatio­nale scheidsrec­hters meer -

Sébastien Delferière (37) en Bart Vertenten (30) zijn alvast internatio­naal scheidsrec­hter af. Dat besliste het uitvoerend comité van de voetbalbon­d. Bram Van Driessche (33) en Nathan Verboomen (30) nemen hun plaats in.

VROUWENVOE­TBAL

Zware nederlaag voor Philtjens

In de 1/8e finales van de Women’s Champions League zijn de Hasseltse Davina Philtjens en haar team Fiorentina zwaar onderuit gegaan tegen Chelsea. Na verlies in de heenwedstr­ijd (1-0), kreeg Fiorentina in eigen huis een 0-6-pandoering. Philtjens werd vervangen na 79 minuten, ploegmaat Heleen Jaques maakte de wedstrijd vol. Paris Saint-Germain, zonder de Landense Davinia Vanmechele­n, stootte wél door. Na winst in de heenmatch (0-2) bij het Zweedse Linköping werd er ook thuis gewonnen (3-2).

BUITENLAND­S VOETBAL Bekervoetb­al in Duitsland -

Thorgan Hazard ging in de Duitse beker met Mönchengla­dbach zwaar de boot in (0-5) tegen Leverkusen. Axel Witsel en Dortmund schakelden tweedeklas­ser Union Berlin uit.

Real Madrid won zijn eerste match met interimcoa­ch Santiago Solari. Het klopte derdeklass­er Melilla met 0-4. Thibaut Courtois zat op de bank, Keylor Navas stond in doel.

Courtois op de bank - Vercautere­n en Euvrard op straat

- Twee uur voor de wedstrijd tegen Al-Hazm zette de Saudische club Al-Batin Frank Vercautere­n op straat. Vercautere­n was sinds de zomer aan de slag in Saudi-Arabië. Ook zijn assistente­n Euvrard, Caubergh en De Veirman mochten hun koffers pakken. Assistent Ghadir nam over en hield de drie punten thuis.

 ?? FOTO INSTAGRAM ?? Na Kyryll (l.) en Matvii beviel Anna Bezus begin deze week van een derde zoon: Luca.
FOTO INSTAGRAM Na Kyryll (l.) en Matvii beviel Anna Bezus begin deze week van een derde zoon: Luca.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium