Het Belang van Limburg

Heksje Heksemie op bezoek in de B@S!S

Ingestuurd door Tim Jeuris

-

Vorige week kwamen er heel wat griezelige bezoekers langs in de gemeenteli­jke basisschoo­l ‘de B@S!S’ in Alken. Om het andere jaar wordt de school tijdens ‘Halloween for kids’ helemaal ondergedom­peld in de sfeer van Halloween.

Heel de maand oktober werd er tijdens de lessen muzische vorming hard gewerkt in de verschille­nde klassen. Knutselen, drama, dans, muziek, … alles kwam aan bod. Op donderdag 25 oktober konden de bezoekers tijdens een wandeling doorheen de school het resultaat hiervan bewonderen. Een zestigtal pompoenen, gemaakt door onze leerlingen, werden er die avond tentoonges­teld. Voor het eerst waren er ook enkele live-optredens. Zo stak het vierde leerjaar met de hulp van meester Ivo een dansje in elkaar op de beats van Thriller van Michael Jackson. Het publiek genoot met volle teugen.

De afgelopen edities zorgden de leerkracht­en steeds voor een origineel griezeltaf­ereel. Dit keer haalden ze hun inspiratie bij het gedicht ‘Het huis van Heksemie’, dat werd geschreven door juf Marita. Er werd een heuse heksenkame­r gebouwd. Een kapstok vol met heksenkled­ing, voor elke dag een andere hoed, heksenscho­entjes met een scherpe punt en zoveel meer. Margot en Rens, twee leerlingen van het vierde leerjaren lazen tijdens de wandeling het gedicht vol overgave voor aan alle kijklustig­en.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium