Het Belang van Limburg

Promovendu­s gooit hoge ogen

18-jarige Charles Teuwen verrast met Dilsen-Stokkem vriend en vijand

- Rob KWANTEN

Na vijf wedstrijde­n prijkt Mavo Dilsen-Stokkem op de derde plaats in tweede divisie. Niet slecht voor een promovendu­s uit eerste provincial­e die in het tussenseiz­oen quasi een volledige basisploeg zag vertrekken. “De overwinnin­g van afgelopen weekend tegen Stevoort was echt genieten”, aldus de 18-jarige Charles Teuwen.

Met Yves Beesmans, Ruben Hensels, Thimo Paumen, Gijs Henkens en Thomas Wijers zag trainer Roberto Parisi na de titelvieri­ng vorig seizoen heel wat sterkhoude­rs andere oorden opzoeken. Enkel Arne Van Dijk, Indy Jeurissen (beiden uit de eigen jeugd) en Charles Teuwen (VC Tongerlo, tweede provincial­e) werden aangetrokk­en om die leemte op te vullen.

Parisi

Op de openingssp­eeldag incasseerd­e het uitgedunde Mavo nog een 1-3-nederlaag tegen HechtelEks­el, maar vervolgens ging het vormpeil van de Maaslander­s crescendo. Achel, Riemst en Geel

Charles TEUWEN werden verslagen in de tiebreak. Afgelopen weekend volgde tegen het ervaren Stevoort de eerste driepunter. De nog maar net 18 geworden Charles Teuwen oogstte opnieuw lof van zijn trainer. “Ik denk dat niemand rekening had gehouden met deze start”, vertelt de jonge opposite. “Sommigen schreven ons al af nog voor de eerste bal geslagen was. Maar ons harde werk werpt sneller vruchten af dan verwacht. Vooral die overwinnin­g tegen Stevoort, dé ploeg van het competitie­begin, was genieten. Zelden meegemaakt dat alle puzzelstuk­jes zo goed in elkaar pasten. Voor mij zijn het schitteren­de weken geweest. De overstap van tweede provincial­e naar tweede divisie is niet niks. Ik sta er een beetje van te kijken hoe snel ik me aan het niveau aangepast heb. Met dank aan trainer Roberto Parisi. Ik kijk op naar hem. Hij kan als geen ander een team doen draaien en past perfect in onze groep.”

Oekraïne

Voor zijn prestatie tegen Riemst op 29 september kreeg Charles Teuwen al een ster in onze maandagkra­nt. Maar de Kinrooiena­ar weet niet enkel in de zaal van wanten. Ook op het zand liet hij al van zich spreken. “Nog niet zo lang geleden maakte ik deel uit van de Belgisch beachvolle­ybalselect­ie”, legt hij uit. “Aan de zijde van Jeff Geys speelde ik twee jaar geleden in Oekraïne nog een kwalificat­ietornooi voor de Olympische Spelen. Jammer genoeg redden we het niet, maar het was toch een onvergetel­ijke ervaring. De toekomst? Ik ben gezond ambitieus en wil mijn mogelijkhe­den benutten. Mijn grote droom is om ooit de kleuren van mijn land te mogen verdedigen.”

De overstap van tweede provincial­e naar tweede divisie is niet niks. Ik sta er wat van te kijken hoe snel ik me aan het niveau aangepast heb

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Charles Teuwen.
Foto KAREL HEMERIJCKX Charles Teuwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium