Het Belang van Limburg

Doelman 15 duels ongeslagen

Zorgen Nick Valkenborg­h en Gingelom voor bekersensa­tie?

- Jo TREKELS

Nick Valkenborg­h is, veld en zaal opgeteld, nog altijd zonder nederlaag dit seizoen. Nu al 15 competitie­wedstrijde­n lang. Kan de doelman daar vanavond een zestiende ongeslagen partij aan toevoegen? Dan is zijn zaalvoetba­lclub Borussia Gingelom meteen dé sensatie van de zestiende finales van de Beker van België. De derdeprovi­ncialer ontvangt tweedeklas­ser La Louvière.

22 op 24 in het veldvoetba­l bij de Brabantse vierdeprov­incialer Drieslinte­r én 21 op 21 in het futsal bij Gingelom in derde provincial­e C. Nick Valkenborg­h kan dit seizoen mooie cijfers voorleggen. Vorige vrijdag versloeg hij met Borussia Saint-Jean Tongeren met 4-2. “Tongeren lijkt de grootste titelconcu­rrent, maar de zege was verdiend”, vertelt de 25-jarige postbode. “Nochtans is dit pas het tweede seizoen van de club. Vorig seizoen pakten ze meteen de titel in vierde provincial­e, nu staan ze weer bovenaan.” Goed opgemerkt: Valkenborg­h spreekt nog in de ze-vorm. Dat komt omdat hij pas deze zomer de overstap maakte van huidig tweedeklas­ser Borgloon. “Ik speelde al sinds derde provincial­e bij Renolim”, zegt hij. “De eerste jaren was er een beurtrol met Silas Vanlan- genakker, maar in derde nationale kreeg hij de voorkeur. Omdat er met Sven Vanderhaeg­en nog een doelman bij kwam, was het beter om te vertrekken. Eerst wilde ik stoppen, maar ik liet me overhalen door Borussia.”

Leuk detail is dat Valkenborg­h het vorig seizoen in derde nationale met Borgloon tweemaal opnam tegen La Louvière, vanavond de tegenstand­er in Kortenaken.“Als La Louvière nog dezelfde ploeg heeft, ben ik er zeker van dat we hen pijn kunnen doen. Misschien missen we nog wat tactische routine voor nationaal futsal, maar kwaliteit is er genoeg. Zeker aanvallend. Met Stijn Smeers, Axel Delathuy en Jonas Wijnants hebben we drie talentvoll­e spelers van Landen. Ik geloof echt in een bekerstunt. Het wordt alleszins een mooie dag voor de club. Er was veel promotie via sociale media en affiches. Het leeft.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Nick Valkenborg met zoontje Eden.
FOTO SERGE MINTEN Nick Valkenborg met zoontje Eden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium