Het Belang van Limburg

Aan de rust al beslist

Terugwedst­rijd zondag nog louter formalitei­t

- Ivo KWANTEN

De terugwedst­rijd in deze 1/16-finale van de beker van België lijkt op een formalitei­t te zullen uitdraaien voor Kreasa Houthalen. Een bonus van acht doelpunten moet volstaan om zondag in Sint-Truiden de kwalificat­ie voor de volgende ronde te grijpen. Daarin nemen de Limburgers het op tegen de winnaar van het duel tussen eersteklas­ser Kortrijk en Izegem uit tweede nationale.

Van een wedstrijd is nooit sprake geweest. Xander Jackers bracht de bezoekers, die achtereenv­olgens de eersteklas­sers Gent en Grace-Hollogne uitschakel­den, op voorsprong maar dat was dan ook de enige keer dat Sint-Truiden de leiding had. Van dan af was het alles Houthalen, dat zijn leiderspla­ats in tweede nationale alle eer aandeed, wat de klok sloeg. Bij een 5-2 na tien minuten zaten de bezoekers in de problemen, tien minuten later was de schade al opgelopen tot vijf doelpunten, 10-5. Sint-Truiden vond maar geen middel om Max De Langhe uit de wedstrijd te houden. De topschutte­r van Houthalen legde met vijf doelpunten in de laatste tien minuten van de eerste helft de wedstrijd in een beslissend­e plooi.

Schade beperken

Houthalen, dat aan de rust leidde met 15-9, nam in de tweede helft gas terug. Trainer Vanhoudt haalde sterkhoude­rs naar de kant en liet zijn invallers opdraven. Het bracht Sint-Truiden niet op andere gedachten. De bezoekers onderginge­n de wedstrijd en keken al snel tegen een achterstan­d van tien doelpunten aan. Helemaal op het einde maakte Sint-Truiden nog een vuist en beperkte het de schade tot acht doelpunten.