Het Belang van Limburg

“Nog altijd contact met Dries Mertens”

Patro’s jeugdcoörd­inator Francesco Carratta speelde in zijn jeugd voor Anderlecht en PSV

- Jos MISCORIA

In aanloop naar de derby tegen Spouwen-Mopertinge­n pakte Patro uit met het nieuws over de overname door de Azimi‘s. Of het eerste duel onder de nieuwe voorzitter plaatsvind­t, staat nog niet helemaal vast. (meer op nieuws pg. 7) Francesco Carratta is er alleszins gerust in. “Toen de naam van Salar Azimi viel, had ik meteen een goed gevoel.”

De komst van Carratta naar Patro was niet evident. “De negativite­it rond Patro was niet echt uitnodigen­d. Stijn Stijnen, die ik in Hasselt leerde kennen als voorzitter en trainer, overtuigde me”, onthult Carratta, die ook in de jeugdwerki­ng zit. “Samen met Stijn en Geert Coenen zette ik er mijn schouders onder. De structuur was helemaal weg en er vertrokken zo 'n honderd spelertjes. Een helse klus om dit weer op te bouwen, met dank aan Umitspor.”

Dries Mertens

Als jeugdcoörd­inator kan Carratta terugvalle­n op zijn eigen rijke jeugdoplei­ding. “Twee jaar Anderlecht en acht jaar PSV. Ik speelde onder meer samen met Kompany, Vanden Borre, Kums, Mertens en Afellay. Met Dries heb ik nog contact. Twee jaar geleden regelde hij me kaarten voor JuveNapoli en zocht ik hem na de wedstrijd op”, vertelt de Houthalena­ar die sinds zijn zestiende alles op het voetbal zette.

Engeland en Italië

“PSV gaf me een eerste contract. Mijn studies opgeven was een fout. Ik had graag economie of rechten gestudeerd. Gelukkig spreek ik vlot vijf talen. Levenserva­ring deed ik vooral in het buitenland op. Warren Joyce lokte me van Antwerpen, waar ik naast Luik het mooiste seizoen beleefde, naar Blackpool. Nadien trok ik nog naar Italië, Giulianova, in de Abruzzen aan de Adriatisch­e zee. Een droom voor elke jonge voetballer, zeker als halve Italiaan (vader is Italiaan, moeder Belgische, nvdr). Mijn vriendin is trouwens ook Italo-Belgisch. Volgend jaar trouwen we in Gallipoli, streek van mijn vader, waar we beiden verliefd op zijn.”

Tips Corstjens

Tot slot: de derby tegen SpouwenMop­ertingen. “Ex-ploegmaat en huidig Hades-speler Ruben Corstjens gaf me al enkele tips. Al was ik al gewaarschu­wd. Als je tegen Hades drie keer kunt scoren, heb je een sterke ploeg.”

PATRO Traktatie:

Ezzahri en Ouedraogo keren terug uit schorsing. Allegria en Swerten blijven out (hamstringb­lessure). Kersvers voorzitter Salar Azimi trakteert na afloop de supporters in de VIP-ruimte.

DE KERN: Belin, Kenne, Rentmeiste­r, Renson, Olaerts, Carratta, Gueroui, Ezzahri, Ouedraogo, Mombongo, Gronski, Prince, Annab, Jeurissen, X, Y.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Francesco Carratta.
FOTO JEFFREY GAENS Francesco Carratta.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium