Het Belang van Limburg

“Zo kan het niet verder”

- Marc TRUYERS

Op de avond van Halloween hebben de spelers van Bilzen-Waltwilder de traditie in ere gehouden. Met enkele horrordoel­punten was de wedstrijd nog voor het kwartier zo goed als over en out voor de thuisploeg. Lacroix en Zejnilovic hielden het waakvlamme­tje nog even brandend maar de Kempische pletwals sloeg na de aansluitin­gstreffers meteen keihard terug.

“Op het moment dat we 0-2 achterstaa­n, had ik nog het gevoel dat Lyra-Lierse zich nog in de kleedkamer bevond”, zat trainer Eurlings met gemengde gevoelens achteraf. “We startten fantastisc­h, maar door individuel­e fouten kwamen we op achterstan­d. We kregen dan opnieuw de bovenhand en scoren op het ideale moment de aansluitin­gstreffer.” De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmake­r maar El Ghoulbzour­i en Mayala vonden het kader net niet. Na een ingreep van Van Melick aan de rand van de zestien aarzelde ref Theuwissen om daarna toch een vrije trap aan de bezoekers toe te kennen. “Ik vond het heel eigenaardi­g dat hij tien seconden wachtte”, fulmineerd­e Eurlings. Jacobs knalde de zeventienm­eter naar de hoek van Dengis, maar de Waalse doelman had een stap naar het midden gezet: 1-3. Invaller Zejnilovic gaf opnieuw hoop, maar die werd na dertig seconden door wederom onzorgvuld­ig verdedigen de kop ingedrukt: 2-4. Eurlings: “Als de trainer van de tegenparti­j je na afloopt vertelt dat we een goede ploeg zijn, is dat toch wat zuur. We slikken veel te veel doelpunten. Vandaag spelen we met vijf achterin, maar laten we ons nog ringeloren.”

Het gezicht van doelpunten­maker Lacroix stond op onweer. “Het was een heel frustreren­de avond. Zo kan het niet verder. We scoren veel, maar hebben amper negen punten. Er moet dringend iets op worden gevonden. Onze opdracht in Termien zal hetzelfde zijn. Proberen voor de nul te gaan, want scoren doen we toch altijd.” BILZEN-WALTWILDER: Dengis, Weerts, Schoubs, Theunissen, Lacroix, Mayala, Swijngedou­w, Van Melick, El Ghoulbzour­i (62’ Ubachs), Heleven, K. Appermont (70’ Zejnilovic).

LYRA-LIERSE: Maes, Wils, Balbi, Dillien, Flebus (89’ Van Goylen), Van Den Abeele, Cools, Nys (87’ S. Ibn), Daal (83’ Y. Ibn), Jacobs.

DOELPUNTEN: 7’ Dillen 0-1, 12’ Daal 0-2, 42’ Lacroix 1-2, 60’ Jacobs 1-3, 85’ Zejnilovic 2-3, 86’ Flebus 2-4. GELE KAARTEN: Van Melick, Weerts, Flebus, Lambreghts.

SCHEIDSREC­HTER: Theuwissen. TOESCHOUWE­RS: 370. (matr)

 ?? Foto KH ?? Giel Swijngedou­w.
Foto KH Giel Swijngedou­w.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium