Het Belang van Limburg

Drie jongeren ongedeerd na zware crash in voortuin

-

Woensdag om iets voor 17 uur veroorzaak­te een slippende auto een ware ravage in de Pastorijst­raat in Koersel (Beringen). Nadat de wagen een verlichtin­gspaal had geraakt, belandde hij op zijn rechterzij­de in de voortuin van een tweewoonst. De drie jonge inzittende­n bleven als bij wonder ongedeerd.

voorbij de beschermde, eeuwenoude pastorij van Koersel verloor de jonge bestuurder uit Koersel de controle over het stuur. “We zaten met zijn drieën in de auto en ik was aan het praten. Opeens merkte ik dat ik iets te ver naar links was uitgeweken. Door tegen te sturen en te remmen ging het fout”, aldus de jongeman, die net als de twee andere inzittende­n niet gewond raakte.

De Renault Clio botste eerst tegen een verlichtin­gspaal en terwijl de auto om zijn as draaide, werd de voortuin van een eerste woning helemaal vernield. Bomen, struiken, een brievenbus en een omheining werden geramd. De vernielde wagen kwam daarop tot stilNet stand op zijn rechterzij­de voor de volgende woning. Daar raakte een metalen rookkanaal - dat tegen de voorgevel hangt - beschadigd. Omwonenden waren blij dat er geen fietsers en voetganger­s bij het ongeval betrokken waren. Een technicus van Infrax kwam ter plaatse omdat de verlichtin­gspaal zwaar beschadigd raakte. Een verdeelkas­t werd met plastic afgescherm­d omdat storingen te voorkomen bij de omwonenden bij mogelijke regenval.

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Het ongeval zorgde voor de nodige schade aan de tuinen en de wagen zelf.
FOTO KOEN LUTS Het ongeval zorgde voor de nodige schade aan de tuinen en de wagen zelf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium