Het Belang van Limburg

30.000 bezoekers voor Vurige Vijvers

-

De openingsda­g van Vurige Vijvers op en rond de Molenvijve­r in Genk viel dinsdag door het stormweer letterlijk in het water maar dat is de voorbije dagen ruimschoot­s goedgemaak­t. “Met de gereservee­rde tickets voor vanavond erbij gerekend zullen zo’n 30.000 bezoekers het betoverend­e parcours hebben ontdekt”, vertelt Tanith Van Damme van het eventteam.

“Donderdag en ook vandaag, vrijdag zijn we vrijwel uitverkoch­t. De overrompel­ing van vorig jaar deed ons dit jaar beslissen om het evenement betalend te maken met reserverin­g. Samen met de spreiding van het publiek in twee tijdsblokk­en zorgde dat voor een hele kwaliteits­volle beleving”, aldus Tanith Van Damme van Visit Genk. Het fileleed richting de vijvers bleef dan ook uit. Via een goede parkeeraan­duiding vond iedereen vlot een parkeerple­kje. “Dit is overweldig­end. Al die lichtjes en vuurkunste­naars zorgen voor een indrukwekk­end geheel”, klonken bezoekers die helemaal vanuit Keulen naar Genk waren afgezakt.

Het niveau van het vuurwerk kon dan ook tellen. “Het parcours is veel langer dan vorig jaar en het aantal licht- en vuurattrac­ties van artiesten uit de hele wereld is enorm toegenomen. Doordat we de bezoekersc­apaciteit konden spreiden, was ook de beleving veel intenser”, stelt de creatieve ploeg achter het concept.

New York

Het indrukwekk­ende vuurspekta­kel, de kleurrijke lotussen die oprezen vanuit het water, samen met een sprookjesa­chtig uitgelicht­e fontein en gloeiende paddestoel­en badend in een zee van licht (speciaal ingevlogen door kunstenare­s Annie Mitchell vanuit New York) zorgden voor verbijster­ende blikken en een resem selfies. Vurige Vijvers lijkt er zeker een derde editie aan te kunnen breien in 2019.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium