Het Belang van Limburg

“Ik ben de underdog”

- Dennis Van Goethem

Alsof hij nooit iets anders deed: zo staat Ian Thomas (21) op de dansvloer in ‘Dancing with the Stars’. De zanger geldt als een van de favorieten voor de eindwinst en is zelf ook niet zinnens om voor de finale zijn koffers te pakken. Maar Thomas houdt de voeten op de grond. “Kat, James en Karen zijn de grote kanshebber­s. Ik ben meer een underdog.”

Gezien hoe hij vorige week samen met danspartne­r Natascha die zwoele rumba uit z’n heupen schudde? Ian Thomas voelt zich als een vis in het water in ‘Dancing with the Stars.’ De jongste kandidaat van het pak is een kanshebber op de eindtitel en steekt ook zijn eigen ambities niet onder stoelen of banken. “Ik amuseer me hier te hard, ik wil er absoluut bij zijn tot het einde”, zegt hij. “Winnen is geen must, maar de finale wil ik zeker halen. Gewoon, zodat ik niets van de wedstrijd hoef te missen. Het is een compleet nieuwe ervaring voor me. Toen ik een jaar of 15 was, deed ik tijdens mijn optredens wel wat basic danspasjes, maar dit zijn het de eerste échte choreograf­ieen die ik leer. Best heavy. Ik voel soms last aan mijn schouders, onderrug, billen en hielen. Maar niets ondraaglij­ks. Het is zelfs een goede work-out. (lacht) Het leukste is dat ik steeds sneller die nieuwe danspassen en bewegingen oppik. Het kruipt stilaan in mijn lijf.”

Ook vanavond hoopt Thomas indruk te maken met een jive, op het lied ‘Feel It Still’ van Portugal. The Man. Maar zichzelf tot grote favoriet bombardere­n, wil hij niet. Daarvoor ziet hij andere kanshebber­s. “Op dit moment steken Kat Kerkhofs en James Cooke er met kop en schouders bovenuit. Ze krijgen de hoogste punten en zijn ook gewoon de besten, vind ik. Iedere keer blazen ze mij omver. Maar Karen Damen doet het ook heel goed. Ik tip hen als de drie finalisten. Ik ben meer een underdog. Maar in deze wedstrijd kan je niets voorspelle­n. Het publiek stemt mee, dus zij bepalen alles. Duimen dat ze mij een sympathiek­e vinden, dus.” (lacht)

30 eigen nummers

Door de intensieve trainingen zitten de dagen van Thomas goed gevuld. Maar zelfs in zijn vrije momenten zit de zanger niet stil. Sinds hij terug- keerde uit Los Angeles en weer vast in België woont, duwt hij op het gaspedaal in zijn muziekcarr­ière. “Ik heb nu een eigen muziekstud­io thuis”, zegt Thomas. “Daar breng ik uren en uren in door. Ik schrijf mijn eigen nummers en werk volop aan mijn producing skills. Er liggen nu al dertig nummers klaar, dus binnenkort breng ik weer nieuwe muziek uit. De eerste single zal voor december zijn.”

De Amerikaans­e droom is dan wel even opgeborgen, Thomas heeft toch maar mooi samenwerki­ngen met Snoop Dogg en *NSYNC-zanger Lance Bass achter zijn naam staan. Maar nu gooit Thomas het over een andere boeg. “Nu doe ik alles zelf. Ik heb geen manager, geen label, niets. Alle beslissing­en liggen in mijn eigen handen. Veel ontspannen zit er niet in, maar het belangrijk­ste is dat ik mezelf blijf ontwikkele­n. Of het nu in de studio is, of in ‘Dancing with the Stars’: groeien betekent alles. Daardoor ben ik 24/7 in de weer, maar mij hoor je niet klagen. Een volle agenda betekent dat je goed bezig bent.”

Halloween

De derde ronde van ‘Dancing with the Stars’ staat volledig in het teken van Halloween. Zowel in de decors, de outfits als de choreograf­ieën staat gruwen en griezelen centraal. De BV’s openen de show dan ook met een Halloween-klassieker: ‘Thriller’ van Michael Jackson.

 ?? Foto JOKKO ?? Ian Thomas danst een zwoele rumba met zijn danspartne­r Natascha.
Foto JOKKO Ian Thomas danst een zwoele rumba met zijn danspartne­r Natascha.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium