Het Belang van Limburg

Peppe heeft beste bistro en beste Italiaans restaurant

Restaurant­gids Gault&Millau prijst 104 Limburgse eetadresse­n aan

- Roel DAMIAANS

HASSELT - Uitgever Gault&Millau heeft gisteren zijn restaurant­gids voor 2019 voorgestel­d. In totaal kregen 104 Limburgse restaurant­s een score van 12/20 of meer. Voor de Genkse chef-kok Peppe Giacomazza werd het een topdag. De score voor zijn culinaire restaurant La Botte ging omhoog en daarmee heeft hij het beste Italiaanse restaurant van de provincie. Maar voor Peppe’s kreeg hij ook nog de prijs van beste bistro van Vlaanderen. “Ik had tranen in mijn ogen toen ik van het podium stapte”, aldus Giacomazza.

Dolgelukki­g is hij, Peppe Giacomazza, als we hem aan de lijn krijgen vlak nadat de winnaars zijn bekendgema­akt voor de restaurant­gids Gault&Millau 2019. “Ons restaurant La Botte heeft een hogere score gekregen dan vorig jaar: 15,5/20. Daarmee zijn we ook het beste Italiaanse restaurant van Limburg. Dat vind ik een heel mooie erkenning. Ergens heb ik wel een beetje schrik van die score. Het legt de lat hoog, hé.” Giacomazza zegt dat hij altijd opgekeken heeft naar chef Giovanni Bruno van Senzanome in Brussel, het beste Italiaanse restaurant van het land. “Zij hebben een score van 16, dat wil zeggen dat Gault&Millau ons bijna op hetzelfde niveau zien. Dat vind ik een hele eer. Ook omdat de restaurant­gids de laatste jaren zeer profession­eel is geworden. Ik had tranen in mijn ogen toen ik van het podium stapte. ook de felicitati­es van Peter Goossens van Hof van Cleve hebben me heel veel plezier gedaan. Hij is het die me op de kookzender Njam! heeft gelanceerd en die me beschouwt als zijn Italiaanse zoon.”

Voeten op de grond

Wordt er in Genk een fles prosecco gekraakt op zoveel goed nieuws? “Zeker weten. We gaan zowel voor La Botte als Peppe’s een personeels­feestje geven dat tot in de puntjes af is.”

Peppe Giacomazza begon drie jaar geleden met zijn bistro Peppe’s. “Ik ben geboren en getogen in Genk en ben nooit vergeten waar ik vandaan kwam. Genk houdt je met de voeten op de grond. Mijn visie voor Peppe’s is dat iedereen lekker moet kunnen eten, ook als je minder geld hebt om uit te geven. Hier serveren we pizza’s en pasta’s, maar je kan ook een broodje mortadella komen eten. We werken met de beste leverancie­rs: boeren die op kleine schaal produceren op Sicilië.”

→ De volledige lijst van de 104 Limburgse restaurant­s en hun Gault&Millau-score vindt u op een handige kaart die u kunt raadplegen via www.hbvl.be

 ?? FOTO LUC DALEMANS ?? Peppe Giacomazza en Inez Schevenels in bistro Peppe’s: “Goed eten moet niet duur zijn.”
FOTO LUC DALEMANS Peppe Giacomazza en Inez Schevenels in bistro Peppe’s: “Goed eten moet niet duur zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium