Het Belang van Limburg

Vanackere zet carrousel van benoeminge­n in gang

-

BRUSSEL - De heisa over de aanstellin­g van Steven Vanackere (CD&V) als directeur van de Nationale Bank, heeft in ons land een hele benoemings­carroussel op gang getrokken.

Steven Vanackere mag gerust zijn: de CD&V blijft pal achter hem staan. Hij zal dus directeur van de Nationale Bank worden, ook al kwam er zeer heftige kritiek van andere regeringsp­artners op het feit dat er nu geen vrouwen meer in het directieco­mité zitten. Binnen de partij is daar maandag wel over gediscussi­eerd, maar uiteindeli­jk hebben de CD&V’ers de rangen gesloten. Premier Michel ziet deze week de vicepremie­rs voor bilaterale gesprekken over de andere benoeminge­n die nog aanslepen, waardoor de aanstellin­g van Vanackere deel uitmaakt van een breder pakket. Zo is er nog een CEO nodig voor de Federale Participat­ie- en Investerin­gsmaatscha­ppij (FPIM), een voorzitter voor energiereg­ulator CREG, een ondervoorz­itter bij de Europese Investerin­gsbank en een vicegouver­neur bij de Nationale Bank. Ook bij bpost is het al maanden wachten op drie bestuurder­s omdat CD&V en N-VA hier maar niet uitgeraken. CD&V wil Caroline Ven aan boord houden.

Bij de Nationale Bank zou er nu wel aan een regeling worden gewerkt waarin rekening gehouden wordt met gender bij nieuwe benoeminge­n.

 ?? Foto BELGA ?? Steven Vanackere.
Foto BELGA Steven Vanackere.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium