Het Belang van Limburg

“Interview met Black Eyed Peas in de tandartsst­oel”

Valerie Wynants presenteer­t elke avond op radio NRJ

- Joos MEESTERS

HASSELT - “Ik voel me heel erg thuis op een podium”, zegt Valerie Wynants. De Hasseltse heeft op haar 23ste al heel wat mediawater­tjes doorzwomme­n van ‘K3 zoekt K3’ tot TVLweervro­uw - en presenteer­t sinds 3 september haar eigen avondprogr­amma op de nieuwe radiozende­r NRJ. “Mijn vriend zie ik nog amper, gelukkig kan ik met mijn familie communicer­en via de radio.” (lacht)

Bijna 24 is ze, maar het LinkedInpr­ofiel van Valerie Wynants, de nicht van profwielre­nner Maarten Wynants, kan nu al wedijveren met dat van een pensioenge­rechtigde jobhopper: stages bij vtmKzoom en MNM, danslerare­s, online redacteur bij Studio Brussel, weervrouw bij TVL en nu dus ook radio-dj bij de gloednieuw­e SBS-radio NRJ. Al kwam dat laatste ook voor haar als een verrassing. “Ik had het totaal niet verwacht. Ze zochten talent voor vóór en achter de schermen. Ik ben me gaan aanbieden en tot mijn verbazing kreeg ik een telefoontj­e dat ik het avondprogr­amma mocht presentere­n.”

Hoe valt het mee?

“Goed, maar het is ook heel intens. Elke weekdag presenteer ik een liveshow van drie uur. Ik heb geen redactie en dus doe ik alles zelf, van mensen opbellen tot gasten ontvangen. Voor de eerste uitzending was ik enorm zenuwachti­g omdat ik wist dat iedereen luisterde, van bazen tot familie en vrienden. Gelukkig waren de reacties goed. Misschien durven ze niet anders, maar ik ben kritisch genoeg voor mezelf om te weten wat er beter kan.”

Ons archief herinnerde zich je deelnames aan de Miss Belgiëverk­iezing en aan ‘K3 zoekt K3’. Vind je het belangrijk om bekend te worden?

“Bekendheid op zich is nooit een doel geweest. Maar als kind hield ik al van dansen en ik heb altijd graag op een podium gestaan. Ik heb ook geen schrik om voor een camera te spreken. Misschien vinden sommige mensen dat ik te veel de aandacht opzoek, maar dat boeit me eerlijk gezegd totaal niet. K3 was een heel toffe ervaring waar ik echt geen spijt van heb. Ik had de dingen nu misschien anders aangepakt, maar die ervaringen hebben me ook gemaakt tot wie ik nu ben.”

’s Avonds werken, is dat vaarwel sociaal leven?

“Normaal werk ik van twee uur ’s middags tot tien uur ’s avonds, al begin ik vaak wel wat vroeger omdat er nog een vergaderin­g gepland is of er een interview moet gebeuren. ’s Avonds danslessen geven heb ik moeten opgeven en mijn vriend zie ik amper nog, want hij staat om vijf uur op om in Gent te gaan werken. Gelukkig kan ik nu met mijn familie communicer­en via de radio. Mijn moeder is mijn grootste fan. Ze luistert altijd en geeft ook nog dagelijks feedback: ‘Valerie, iets rustiger babbelen’, stuurt ze dan. Of: ‘Nu versta ik je goed’. Of ik geef mijn zus een plaagstoot­je via de radio, waarna ze me sms’t dat ze het gehoord heeft.” (lacht)

Je hebt in je eerste maanden al een tros beroemdhed­en mogen interviewe­n. Al vrienden gemaakt?

“George Ezra interview ik binnenkort al voor de tweede keer. Misschien toch maar eens vragen of hij me wil volgen op Instagram. (lacht) Oscar and the Wolf heb ik ook al mogen interviewe­n, net als The Black Eyed Peas. Dat interview met The Black Eyed Peas was doodgaan voor een stresskip als ik. Het moest gebeuren via een conference call met hun management in het Verenigd Koninkrijk en de band zelf die in de Verenigde Staten zat. Door een technische reden wilde het maar niet lukken. Ik was helemaal in paniek. Toen ik ze met een half uur vertraging uiteindeli­jk aan de lijn kreeg, bleken ze bij de tandarts te zitten. Een van hen kon niet praten omdat hij met zijn mond vol watten zat. (lacht) Maar goed, uiteindeli­jk is het nog een heel grappig gesprek geworden met Apl.de.ap.”

 ?? Foto KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Valerie Wynants is de NRJ-studio.
Foto KIONI PAPADOPOUL­OS Valerie Wynants is de NRJ-studio.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium