Het Belang van Limburg

Actief Interim verkocht aan zichzelf

-

HASSELT - Het Limburgse uitzendbed­rijf Actief Interim is in alle stilte van eigenaar veranderd. Dat gebeurde volgens de krant De Standaard via een zogenoemde buy-out waarbij de vroegere aandeelhou­ders zichzelf uitbetalen maar toch eigenaar blijven van de ondernemin­g.

Actief Interim werd in 2011 verkocht aan het Nederlands­e Gilde Equity Management. Topman Mark Maesen bleef toen aan boord als CEO en als aandeelhou­der. Sinds 2014 is het bedrijf fors aan het groeien en dit jaar zou een omzet van 650 miljoen euro in het verschiet liggen. Actief Interim is de nummer zeven van de Belgische uitzendsec­tor.

Met de verkoop, die al in augustus werd beklonken, is een bedrag gemoeid van 250 miljoen euro, waarvan 200 miljoen naar de aandeelhou­ders vloeit. In plaats van het bedrijf aan derden te verkopen, werd het verkocht aan een overnameve­hikel dat in handen bleef van de oorspronke­lijke aandeelhou­ders. Volgens kenners is de buy-out een interessan­te constructi­e voor familiale bedrijven, die op die manier kunnen cashen en toch nog eigenaar blijven. De voorwaarde is wel dat de schulden die een gevolg zijn van de overname, terugbetaa­ld kunnen worden via winstgeven­de groei. De transactie zou alleen mogelijk geweest zijn omdat de overnamesc­hulden van vorige transactie al grotendeel­s waren afbetaald. Als je dan opnieuw schulden kunt aangaan tegen betere voorwaarde­n dan wat je initieel moest betalen, is er geen reden om het niet te doen, aldus een specialist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium