Het Belang van Limburg

Doublures uit A-kern schieten te laat wakker

-

De Genkse beloften leden gisteravon­d een verrassend­e thuisneder­laag (3-5) tegen Cercle. Nochtans stonden met Vandevoord­t, Seck, Fiolic, Piotrowski en Ingvartsen vijf spelers uit de A-kern aan de aftrap.

Zij maakten voor rust geen te beste beurt bij hoofdcoach Philippe Clement, die aandachtig toeschouwe­r was. Een veel te slappe thuisploeg werd toen afgetroefd door een snedig counterend Cercle. Uitblinker Bongiovann­i, uitgeleend door Monaco, scoorde maar liefst drie keer in 45 minuten.

Bij 0-3 schoot Racing wakker. Seck kopte zowaar een vrijschop van Reyners binnen, waarna Ingvartsen een knappe assist van Fiolic afrondde. Bruny Nsimba maakte zelfs gelijk op aangeven van opnieuw Reyners (3-3).

Genk leek erop en erover te gaan, maar miste te veel kansen. Het vizier van een wroetende Ingvartsen stond nog niet op scherp, ook Fiolic en invaller Bertaccini misten nog opgelegde kansen. Het contrast met een efficiënt Cercle was groot, doelman Vandevoord­t was ook kansloos bij de vierde en vijfde tegengoal.

KRC GENK: Vandevoord­t - Vandermeul­en (84’ Bertaccini), Lathouwers, Lambrix (46’ Leyssens), Théate - Seck, Piotrowski - Reyners, Ingvartsen, Limbombe (17’ Nsimba).

DOELPUNTEN: 7’, 40’ en 45’ Bongiovann­i 0-1, 0-2 en 0-3, 52’ Seck 1-3, 65’ Ingvartsen 2-3, 70’ Nsimba 3-3, 80’ Swennen 3-4, 83’ Hoggas (strafschop) 3-5.

?? (mg) ?? Limbombe valt uit - Bryan Limbombe moest al net voorbij het kwartier vervangen worden met een heupblessu­re.
(mg) Limbombe valt uit - Bryan Limbombe moest al net voorbij het kwartier vervangen worden met een heupblessu­re.