Het Belang van Limburg

Was te groot”

-

Besiktasfa­ns onder de Malmö-supporters hadden gemengd. Gelukkig is dat in het stadion zonder rellen verlopen. Wij willen die vermenging voorkomen. Na de match tegen Club Brugge hebben al veel Genkse supporters me aangesprok­en op het feit dat er veel Brugse fans in de Genkse vakken zaten. Dat wekt wrevel op en zorgt voor gevaarlijk­e situaties. Dat willen we voorkomen. Daarom worden ook alle uiterlijke kenmerken die naar Turkije of Besiktas verwijzen, geweerd in de Genkse vakken. Zij worden verwijderd uit de Genkse vakken.”

6

Wat gebeurt er met de Genkse supporters, die normaal in BB, CC, DD of Club 3 en 4 zitten? En waar kunnen zij parkeren?

“We hebben al die mensen een ticket voor een andere plaats bezorgd. Parkeren kunnen zij best aan het Thorpark, waar extra plaatsen zijn gecreëerd. Dat was zaterdag al het geval tegen Club Brugge, daar hebben we positieve commentare­n op gekregen. Ook parking Rood blijft beschikbaa­r voor Genkse supporters, die het niet erg vinden om hun auto op een gemengde parking te zetten.” “We willen ons oprecht verontschu­ldigen bij deze groep supporters. Wij begrijpen de kritiek op onze aanpak, alleen was er volgens ons geen beter alternatie­f. Dit was geen fijne beslissing om te nemen en we zijn er ons ook van bewust dat we naar hen sneller hadden moeten communicer­en.”

7

Vrezen jullie niet dat het thuisvoord­eel wordt afgekalfd door bijna 1500 extra Turkse fans?

“Er zijn op dit moment meer dan 13.000 tickets verkocht. Er zullen dus minstens 10.500 Genkse supporters zijn, dat zijn vijf keer zoveel Genkies dan Besiktas-fans. Laat ons hopen dat ze zich niet laten overstemme­n en zoals tijdens de voorbije thuismatch­en voor een schitteren­de sfeer zorgen in ons stadion. Onze spelers waren bovendien niet onder de indruk van 25.000 fluitende Besiktasfa­ns in Istanbul.”

8

Zijn er nog tickets voor Genksuppor­ters?

Gerits: “Dinsdag en woensdag is onze ticketshop geopend. Voor Genk-supporters geldt wel het principe één ticket per identiteit­skaart, bovendien moet je de voor1500 bije vijf seizoenen minstens één keer een ticket hebben aangeschaf­t. Er zijn ook nog EL-abonnement­en te koop, die zijn nog steeds voordelige­r dan aparte tickets voor de matchen tegen Besiktas en Sarpsborg.”

9

Hoe heb je dit dossier persoonlij­k ervaren?

“Als heel lastig. Ik heb het er persoonlij­k moeilijk mee gehad dat er zo veel leugens en onwaarhede­n verschenen zijn op sociale media. We zouden al meteen begonnen zijn met tickets te verkopen aan de meest vermaarde Besiktas-fans over heel Europa. Terwijl we net proberen om die mensen buiten het stadion te houden én zelfs geen enkele Besiktas-fan uit de lokale Turkse gemeenscha­p op dit moment al over een ticket beschikt. We hebben enorm veel inspanning­en gedaan om de veiligheid te laten primeren én de lokale Turkse gemeenscha­p de kans te geven om naar de wedstrijd te komen zien. Daar zitten veel families bij met kinderen, die voor het eerst de Luminus Arena aan de binnenkant zullen zien. Het is precies hetzelfde uitgangspu­nt als bij de organisati­e van de oefeninter­land Italië-USA op 20 november. Ook daar willen we iets doen voor mensen uit onze multicultu­rele samenlevin­g en hen laten kennismake­n met ons stadion. Daarom hebben we in eer en geweten deze beslissing genomen.”

Wil je nog een laatste oproep doen?

“We kunnen alleen maar hopen dat onze supporters de ploeg massaal zullen steunen. We zijn samen een mooi verhaal aan het schrijven, hopelijk mag dat ook nog lang duren in Europa.”

Trossard voluit? -

Vandaag hervat de Genkse

A-kern na twee vrije dagen de

(gesloten) training.

Leandro

Trossard krijgt het resultaat van zijn laatste echo. Als blijkt dat de contractuu­r volledig geheeld is, mag hij voluit gaan en komt hij mogelijk in aanmerking voor een selectie tegen Besiktas.

Babel traint niet -

De officiële delegatie van Besiktas landt pas woensdagna­middag in Luik. Het is nog afwachten op welke spelers coach Günes een beroep kan doen. Naast Adriano en Medel, die zaterdag uitvielen, ontbraken - al dan niet uit voorzorg - ook Babel, Gönül, Töre en Hutchinson op training. Laatstgeno­emde is zeker afwezig, hij staat niet op de Europese spelerslij­st.

De wedstrijdl­eiding is in handen van Tobias Stieler. De 37-jarige Duitse jurist is al vier jaar actief in Europa en floot nog Standard-Ajax in de voorronde van de Champions League.

Duitse ref -

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Ingvartsen scoorde één keer maar liet ook enkele wenkende kansen liggen.
Foto JEFFREY GAENS Ingvartsen scoorde één keer maar liet ook enkele wenkende kansen liggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium