Het Belang van Limburg

De wachtkamer van Stayen

NOG MEER BANKZITTER­S KLOPPEN AAN DE DEUR Zij kregen al een basisstek of een langere invalbeurt…

- Gunter SCHOOFS

CONCLUSIE

Gladon hoort tot de betere koppers in de kern en zal zijn kans nog krijgen. Zeker in wedstrijde­n waarin STVV overschake­lt naar powerplay.

Tegen Zulte Waregem deden invallers Alexis De Sart en Elton Acolatse de wedstrijd kantelen in het voordeel van STVV. Het was niet de eerste keer dat coach Marc Brys succesvol een beroep deed op zijn bankzitter­s. En… er zitten nog jongens in de wachtkamer die in de toekomst een rol van betekenis kunnen spelen op Stayen. Wie zagen we tot nog toe nauwelijks aan het werk? En hoever staan ze? Brys en assistent Issame Charaï lichten toe.

Alexandre De Bruyn

heeft talent zat. Speelde sterk in de voorbereid­ing en stond al in de basis, maar kent een vormdip.

herstelt van een trap die hij incasseerd­e in een interland met Haïti.

Duckens Nazon

Ibrahima Sankhon

beleefde een pijnlijke invalbeurt tegen Kortrijk. Voetballen­d en fysiek kan hij zeker mee in de Belgische competitie, maar omdat hij rechtstree­ks uit Afrika komt, moet hij nog wennen aan de tactische discipline.

is uiteraard door en door gekend, hij viel de jongste weken buiten de achttien. is geblesseer­d,

komt niet verder dan de beloften.

Sascha Kotysch Thallyson Wolke Janssens STVV

Bezus aan beterhand -

Het gaat stilaan beter met de voet van Roman Bezus. De Oekraïner hervat woensdag met de groep. Vandaag hebben de Kanaries vrij. Beloften onderuit in Lokeren - De STVV-beloften van Patrick Van Kets verloren maandagavo­nd met 2-0 in Lokeren.

STANDARD

Mpoku mee naar Rusland -

Paul-José Mpoku, reist in principe vandaag met de selectie mee af naar het Russische Krasnodar. De Congolese winger is sinds midden oktober uit met een kuitblessu­re, maar zou donderdag in de belangrijk­e Europa League-match minuten kunnen maken. Voor Sébastien Pocognoli komt het duel nog te vroeg. Vrijdag keren de Rouches terug uit Rusland.

ANDERLECHT

Lawrence in selectie Wales -

James Lawrence is maandag voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Wales. Bondscoach Ryan Giggs selecteerd­e de 26-jarige centrale verdediger van Anderlecht voor het duel in UEFA Nations League tegen Denemarken (op 16 november in Cardiff) en het oefenduel in Albanië (op 20 november).

CLUB BRUGGE

Beloften spelen in Cannes - CERCLE BRUGGE Afwachten voor Palun en Vitinho - WAASLAND-BEVEREN Drie geschorste­n - MOESKROEN Schikkings­voorstel Gulan geweigerd - WESTERLO

Gboho naar Bondsparke­t - BUITENLAND Dembélé mist PSV -

Ook

de beloften van Club Brugge spelen vandaag tegen Monaco, al gaat de wedstrijd niet door in het prinsdom. De ploeg van Rik De Mil bekampt Monaco in het Stade Pierre De Coubertin, de thuishaven van AS Cannes. De wedstrijd in de Youth League wordt op gang gefloten om 13.30 uur.

Voor het eerst in twee weken kregen de spelers van Cercle gisteren een dagje vrij. Vandaag hernemen ze, morgen is er een open training in de voormiddag. Voor Palun en Vitinho is het allicht nog te vroeg om al aan te sluiten. Ook Delacourt blijft een vraagteken. Ook Anderson Lopez is nog steeds niet fit.

WaaslandBe­veren kwam niet ongeschond­en uit het duel tegen Anderlecht. Zo zag het sterkhoude­r Aleksandar Vukotic en Gent-huurling Louis Verstraete hun vijfde gele kaart van het seizoen pakken, waardoor ze tegen Cercle Brugge geschorst zijn. Ook verdediger Caufriez is er zaterdag in Brugge niet bij. Hij pakte twee gele kaarten.

Moeskroen gaat niet akkoord met de speeldag schorsing en 1.000 euro boete die het parket van de KBVB deed aan verdediger Nikola Gulan. Club en speler zullen zich op het bondsgebou­w verantwoor­den voor de rode kaart die Gulan kreeg op bezoek bij Cercle Brugge.

De Reviewcomm­issie heeft op basis van de tv-beeldenbes­list middenveld­er Gboho, omwille van een elleboogst­oot aan KV Mechelensp­eler Lemoine, te laten vervolgen door het Bondsparke­t.

Mousa Dembélé, geblesseer­d aan de rechterenk­el, mist vanavond het Champions Leagueduel van Tottenham tegen PSV.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium