Het Belang van Limburg

Mayweather keert terug uit pensioen

-

Floyd Mayweather gaat weer de ring in. De officieel gestopte profbokser neemt het op oudejaarsa­vond in het Japanse Saitama op tegen kickbokser Tenshin Nasukawa. De 41-jarige Amerikaan heeft daarvoor een contract getekend met de Mixed Martial Arts-organisati­e RIZIN Fighting Federation uit Japan.

Mayweather is ongeslagen in vijftig profduels en won titels in vijf verschille­nde gewichtskl­assen. Hij heeft nog nooit gevochten in de MMA. De regels van het gevecht met de 20-jarige Japanner Nasukawa moeten nog worden bepaald. “Maar daar komen we samen wel uit”, aldus Mayweather. “Ik kan een beetje worstelen en ik kan nog steeds aardig boksen. Ik kan eigenlijk alles als ik me daar mentaal op instel.”

Het is voor het eerst dat Mayweather buiten de eigen landsgrenz­en de ring in stapt. “Ik wil de mensen entertaine­n en het is goed om ook eens in een ander deel van de wereld te komen. Ik wil mijn kwaliteite­n ook buiten de VS laten zien.”

Ongeslagen Japanner

Nasukawa is een sensatie. Hij won tot nu toe alle 27 kampen als kickbokser en in de MMA zit hij aan vier opeenvolge­nde overwinnin­gen. “Ik moet zeggen dat dit het grootste gevecht uit mijn leven gaat worden”, reageerde de Japanner. “Ik wil graag de man worden die geschieden­is schrijft.”

 ?? FOTO REUTERS ?? De Amerikaan neemt het op tegen kickbokser Nasukawa.
FOTO REUTERS De Amerikaan neemt het op tegen kickbokser Nasukawa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium