Het Belang van Limburg

“Club uit de nood helpen”

Geoffrey Dejaeger DEBUTEERT op de bank

- Jos CASTERMANS

Vorig seizoen sloot hij zijn keepersloo­pbaan af. Maar Geoffrey Dejaeger, die keeperstra­iner bleef bij de jeugd van de Zonhovense fusieclub United, liet zich bij Melo (1prov.) niet uitschrijv­en. “Er moest maar eens iets met de keepers gebeuren”, was zijn redenering. Een goede inschattin­g, want zondag zat Dejaeger op de bank bij Melo.

“Ik help de club nu voort, want stel dat Sam (Loyens, nvdr.) ook zou uitvallen”, verklaart Dejaeger. En dus begon hij vorige week dinsdag opnieuw te trainen.

“’t Was nog een loodzware training ook, want tegen Hoeperting­en had de groep het niet zo goed gedaan. Ik ben de dag nadien wel wat stijf geweest. Maar dat is normaal als je vijf maanden stil gezeten hebt.”

Even situeren. Maxime Vandenbosc­h liep enkele weken geleden in de derby tegen Zonhoven VV een knieblessu­re op. Gevreesd wordt dat hij verschille­nde maanden uit kan zijn. Sindsdien neemt Sam Loyens z’n plaats in onder de lat, maar dat betekent ook dat Melo zonder reservedoe­lman zat. Een lacune, die dus nu bereidwill­ig door de vroegere eerste doelman van Melo wordt ingevuld.

“Ik ben vier jaar keeper geweest bij Melo. Vandenbosc­h en nadien Loyens waren mijn doublures. Nu zijn de rollen omgekeerd”, lacht Dejaeger. “En dat blijft zo, want het is zeker mijn bedoeling niet weer eerste keuze te worden. Loyens is een heel goede keeper. Hij heeft talent en is nog jong. Hij heeft de lengte en uitstralin­g. Ik wil hem ondersteun­en, zodat hij zich goed voelt. Als de club een routinier had aangetrokk­en, zou dat bij Sam voor meer druk hebben gezorgd. Nu niet. Een jonge gast moet z’n kans krijgen en grijpen.”

“Waarom ik al op mijn 32 jaar gestopt ben? Ik vond het tijd voor wat anders. Weet je dat ik al van mijn zestiende in de eerste ploeg stond bij Landen, waar ik tien jaar heb gekeept? Ik wil meer tijd maken voor mijn familie. Eens naar mijn stiefzus Davinia Vanmechele­n gaan kijken bijvoorbee­ld. Zij voetbalt bij het grote PSG. Bovendien heb ik twee kinderen. Ik had er een beetje genoeg van. Ik train op woensdagna­middag de jeugd. Dat volstaat voor mij. Wat mijn vrouw nu zegt? ‘Je moet dat doen als je Melo daarmee uit de nood kan helpen’, was ze overtuigd.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Geoffrey Dejaeger heeftzijn handschoen­en weer aangetrokk­en.
FOTO TOM PALMAERS Geoffrey Dejaeger heeftzijn handschoen­en weer aangetrokk­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium