Het Belang van Limburg

“Zal mijn zoon niet ontslaan”

Vader en zoon Poelmans coachen Ven Maaseik

- Eddy STIENISSEN

Ven Maaseik is de enige club in 3B die dit seizoen van trainer wisselde. Niet echt verrassend want de Maaseikena­ren startten de competitie onder een heel moeilijk gesternte. Voorzitter-trainer Peter Poelmans (49), zaakvoerde­r van LNP Systems, heeft ondanks de penibele situatie van geel-zwart (één punt na tien wedstrijde­n) nog altijd geen spijt van de overname.

“We zijn daar vanaf het begin met hart en ziel voor gegaan. Anders was Ven ten dode opgeschrev­en, met Gaspare Randazzo als trainer. Hij is een vakman hoor, maar niet de trainer die we op dat moment nodig hadden. Omdat we in extremis nog promoveerd­en,

DERDE A

GEERT GIELEN

trok Exc. Hamont over de streep met laat doelpunt moesten we vooral spelers aantrekken die al wat langer inactief waren. Onze trainer wou dat verhelpen met vrij zware conditietr­ainingen. De gevolgen waren desastreus. Veel blessures én spelers die het ook omwille van zijn tactische aanpak voor bekeken

DERDE B

DERDE C

Peter POELMANS hielden. We slikten doelpunten aan de lopende band, maar Gaspare hield vast aan zijn systeem van hoog druk zetten en vier verdediger­s op een lijn.” “Uiteindeli­jk heb ik beslist om samen met mijn 23-jarige zoon Levi de touwtjes in handen te nemen.

VIERDE A

Wij hebben dezelfde voetbalvis­ie. De kans dat ik hem als collegatra­iner en zoon zou ontslaan, is dan ook nihil. (lacht) Nu gaan we meer uit van onze eigen kracht, bouwen we meer zekerheid in en brengen we weer grinta in het team. De resultaten blijven nog uit, maar de jongens komen wel weer met plezier trainen. Daarom zijn we van plan om samen dit seizoen vol te maken en intussen ook uit te kijken naar versterkin­g. Onze ambitie blijft dezelfde: dit seizoen overleven in derde en op termijn de beste club van Maaseik worden.”

We willen de beste club van Maaseik worden

VIERDE B

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium