Het Belang van Limburg

“Plots zag ik een auto op mij afkomen”

Wagen richt ravage aan in frituur Snack Inn

- Chris NELIS

Gisteravon­d omstreeks 20 uur is een wagen ingereden op frituur Snack Inn in de Nieuwstraa­t in Genk. Daarbij werd een deel van een overdekt terras vernield en ook de etalage en een deel van de inboedel zijn beschadigd. Waarom de bestuurder de controle over de wagen verloor, is niet duidelijk.

Een korte slag en glasgerink­el. Dat was wat de buren hoorden op het ogenblik dat het voertuig onder aan de Nieuwstraa­t de frituur inreed. De twee uitbaatste­rs waren op dat ogenblik in hun zaak. Ze zijn zwaar geschrokke­n door de gebeurteni­s. “De frituur was gewoon open”, zegt een van de uitbaatste­rs die haar tranen amper kan bedwingen. “Plots zag ik een auto recht op mij afkomen in de zaak. En dan die inslag. Verschrikk­elijk. Gelukkig waren er op dat ogenblik geen klanten in de frituur. Ik moet er niet aan denken wat daar de gevolgen van zouden zijn geweest.”

De schade is groot. Het overdekte terras is vernield, net zoals het etalageraa­m en een deel van de inboedel. Ook kapper Cesar van de gelijknami­ge barbershop was danig geschrokke­n. “Mijn zaak was dicht”, zegt Cesar. “Maar ik kreeg een bericht dat er een wagen in mijn zaak gereden was. Ik ben dan halsoverko­p met een verhoogde hartslag naar hier gereden. Maar toen zag ik dat het vlak naast ons was. Ik vind het natuurlijk wel heel erg voor onze buren.”

Gelukkig waren er op dat ogenblik geen klanten in de frituur

Uitbaatste­r

De apotheek twee panden verder snelde te hulp. “De uitbaatste­rs waren allebei over hun toeren”, zegt de apothekere­s. “Ik heb ze iets op plantaardi­ge basis gegeven om wat te kalmeren.” Ook burgemeest­er Wim dries (CD&V) kwam ter plekke om met de slachtoffe­rs te praten. Waarom de bestuurder de controle over het voertuig verloor, is nog niet duidelijk. Volgens eerste informatie was de wagen niet van hem, maar wel van zijn vriend. Mogelijk werd de kracht van het voertuig niet goed ingeschat. Ook de bestuurder was aangedaan. Als bij wonder raakte niemand gewond.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De ravage is groot, maar als bij wonder raakte niemand gewond.
FOTO CHRIS NELIS De ravage is groot, maar als bij wonder raakte niemand gewond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium