Het Belang van Limburg

Studie onderzoekt verbouwing­en in Neerpelts gemeentehu­is

-

Na de fusie met Overpelt zal het huidige Neerpeltse gemeentehu­is verbouwd worden. Een haalbaarhe­idsstudie moet nu nagaan hoe de toegankeli­jkheid en energiesco­re in het oude gedeelte beter kan. In de nieuwe gemeente Pelt zal dit gemeentehu­is onderdak bieden aan Ruimtelijk­e Ordening en ondersteun­ende diensten.

Het is misschien gek om vlak voor een fusie nog te spreken over verbouwing­en aan het Neerpeltse gemeentehu­is. “Een aanzet zat al in de meerjarenp­lanning van 2013 tot 2019, al was de motivatie toen natuurlijk nog niet de fusie”, stelt Neerpelts burgemeest­er Raf Drieskens (CD&V). “OCMW en gemeente zouden verder integreren. Ook de diensten van de Welzijnsre­gio trokken weg uit het gemeentehu­is. Binnen het gemeentehu­is kwam dus plaats vrij en drong zich een herschikki­ng van de diensten op. Het oude deel aan de Kerkstraat dateert ook van 1898, en op het vlak van energie en toegankeli­jkheid moesten ingrepen gebeuren”, duidt Drieskens. Maar toen kwam het besluit om te fuseren. In de nieuwe

GVB gemeente Pelt blijven de twee gemeentehu­izen operatione­el, al krijgen ze elk een eigen invulling. “Het gemeentehu­is in Overpelt zal zich toespitsen op alles wat mensen aanbelangt, zoals Bevolking en Burgerlijk­e Stand. Ruimtelijk­e Ordening en ondersteun­ende diensten zullen opereren vanuit het Neerpeltse gemeentehu­is. Ontvangste­n zullen, zeker in het begin, op beide locaties gebeuren.” De haalbaarhe­idsstudie zal normaal gesproken tegen het einde van dit jaar klaar zijn. De nieuwe beleidsplo­eg beslist dan wat er moet gebeuren.

 ?? FOTO ??
FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium