Het Belang van Limburg

Schepers en El Ouakili zijn sp.a-schepenen

-

Sp.a Hasselt heeft maandagavo­nd tijdens haar algemene ledenverga­dering de twee schepenen aangeduid die de komende 6 jaar deel zullen uitmaken van het nieuwe stadsbestu­ur. Het gaat om lijsttrekk­er Marc Schepers en huidig schepen Habib El Ouakili. Voor de huidige socialisti­sche schepenen Brigitte Smets, Michel Froidmont en Kevin Schouterde­n is er geen schepenamb­t meer weggelegd.

Markten en Foren”, zegt voorzitter Frank Vandenhoud­t, die ook de uittredend­e schepenen Brigitte Smets, Kevin Schouterde­n en Michel Froidmont looft. “Met hun tomeloze inzet hebben ze bijgedrage­n aan een Hasselt waar het aangenaam is om te wonen, te werken en te leven. Zij zullen ook tijdens de volgende ambtstermi­jn een belangrijk­e rol blijven spelen voor de partij en actief meewerken aan ons project ‘vernieuwen met ervaring’. Onze partij heeft goede kaarten voor de toekomst.”

Pauzeknop

Marc Schepers is tevreden met het resultaat. “We hebben een uitgebreid en belangrijk pakket bevoegdhed­en onderhande­ld en het is dan ook onze bedoeling de onderhande­lde bevoegdhed­en ambitieus en kwalitatie­f uit te voeren. Zo zal ik als toekomstig schepen van Ruimtelijk­e Ordening de pauzeknop induwen wat bouwprojec­ten betreft en start ik met veel ambitie aan de uitwerking van een nieuw circulatie­plan.” Habib El Ouakili vult aan. “De Hasselaren hebben een duidelijk signaal gegeven en verwachten een beleidsplo­eg die vertrouwen geeft aan en contact maakt met de Hasselaar. Ik zal verder werken aan een Hasselt waar iedereen meetelt, want enkel door samen te werken en Hasselaren samen te brengen zal Hasselt een warme en aangename stad zijn en blijven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium