Het Belang van Limburg

“Ik gaf op toen ik die twee zag knuffelen”

- Tom DE LEUR

“Ik weet dat je het heel hard wilt. En dat is wat ik zoek.” Dat zei olijfboer Manu (53) tegen politievro­uw Hilde (50). En of Hilde het heel hard wou: ze had Manu op alle mogelijke manieren duidelijk gemaakt dat ze hem helemaal zag zitten. Ze zei hem dat ze verliefd was, dat ze in een vingerknip haar job zou opzeggen om in Zuid-Afrika te gaan wonen, schurkte tegen hem aan, zocht lichamelij­k contact.

Dat lag moeilijker bij boekhoudst­er Christine (50) uit Nieuwkerke­nWaas: “Toen we nog met drie vrouwen bij Manu waren, vond ik het nog gezellig. Maar toen Rita afviel, was het duidelijk dat Hilde Manu goed kon inpalmen, wat haar volste recht was. Ik zag die twee knuffelen en kusjes geven, ik voelde me het vijfde wiel aan de wagen. Voor mij hoefde het echt niet meer. Tijdens dat gesprek onder vier ogen met Manu dat vorige week te zien was, heb ik letterlijk gezegd: ‘Gij gaat een schoon koppel vormen met Hilde.’ Ik zei dat om het hem gemakkelij­k te maken, maar ergens toch ook om een reactie uit te lokken. Want Manu zei dat hij nog niet gekozen had. Ik dacht dat ik maar een figurante was, tot me duidelijk werd dat Manu het ook wel voor mij had.”

Lesje geleerd

Toen Manu de knoop had doorgehakt, zei hij tegen Christine “dat ze niet besefte hoe dicht ze er wel bij was”. Als Christine haar hart wat meer had geopend, had ze de vrouw van Manu kunnen zijn. “Manu had graag gehad dat ik me helemaal had overgegeve­n, maar ik kan zoiets niet op vijf dagen. Toen Hilde en ik overbleven, werd het toch een soort competitie en dat gaat volgens mij niet samen met liefde.” Manu had Christine nochtans gewaarschu­wd: als ze zou wachten tot hij voor haar koos, zou ze misschien nog lang kunnen wachten. “Dat is waar. Maar ik heb op geen enkel moment een persoonlij­k gesprek kunnen voeren zonder dat de camera erbij was. Ik had gehoopt dat op ons uitstapje naar Kaapstad te doen, maar daar was geen tijd voor. We stonden bij wijze van spreken nog maar net naar de Tafelberg te kijken en daar stond Dina Tersago al om Manu weg te halen voor zijn keuzemomen­t.” (lacht) “Of ik nu spijt heb? Toen ik in Kaapstad was, kreeg ik opnieuw toegang tot het draadloze netwerk en kwamen er heel wat berichten van mijn zonen en beste vriendin binnen. Plots dacht ik: ga ik die nu achterlate­n voor iets waarvan ik niet 100 procent zeker ben? Spijt heb ik dus niet, ik heb wel een les geleerd. We rekenen allemaal op die vonk die overspring­t, maar blijkbaar is dat niet altijd doorslagge­vend. Wie de meeste overtuigin­g aan de dag legt, die haalt het. Ik wens Manu en Hilde het allerbeste, Manu vertelde me dat hij de vrouw koos die hij wou.”

 ?? Foto VTM ?? Wijnboer Manu heft het glas met Hilde (centraal) en Christine. Die eerste wist hem het meest te charmeren.
Foto VTM Wijnboer Manu heft het glas met Hilde (centraal) en Christine. Die eerste wist hem het meest te charmeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium