Het Belang van Limburg

BUBBELS VOOR

38 jaar instructeu­r bij harmonie

- ERIK WILLEKENS

Zaterdag 3 november nam Erik Willekens (65) afscheid als instructeu­r bij Koninklijk­e Harmonie Hoop in de Toekomst in Lommel. “Sinds 1980 heeft Eric onze drumband gevormd tot wat het nu is”, vertelt voorzitter Piet Kuppens. “Door deel te nemen aan drumbandto­rnooien is onze groep blijven groeien en is het niveau blijven stijgen. Van de laagste afdeling heeft hij ons door de jaren heen naar de Eredivisie gebracht. Van loopmarsen tot concertwer­ken, alles hebben wij gedaan met ups en downs. Dankzij Erik werden we verschille­nde malen Limburgs en Belgisch kampioen.”

“Toen ik 9 of 10 was, ben ik bij harmonie St-Cecilia notenleer gaan volgen”, vertelt Erik. “Ze hebben mij een klarinet aangeboden, maar dat was niet mijn ding. Mijn vader was lid van de schutterij St-Nicolaas en StAntonius Budel. Ik liep achter de schutterij aan en vond dat trommen wel wat. Ik sprak de instructeu­r aan en die zei: kom maar een keertje naar de repetitie. Omdat ik al muziek kon lezen, had ik de tromtechni­ek vrij snel onder de knie. Ik ben fanatiek beginnen oefenen en mocht direct op de eerste rij meelopen.” Nadien volgde Erik een cursus instructeu­r. “De vader van huidig voorzitter van Harmonie Hoop in de Toekomst Piet Kuppens vroeg of ik een proefles wilde geven. Zo ben ik bij Hoop in de Toekomst terechtgek­omen waar ik 38 jaar lang instructeu­r was.” Erik krijgt nu de titel van Erelid van Harmonie Hoop in de Toekomst.

 ??  ?? Erik op zijn afscheidsf­eest een laatste keer aan het werk met zijn drumband.
Erik op zijn afscheidsf­eest een laatste keer aan het werk met zijn drumband.
 ??  ?? In 2014 tijdens de marswedstr­ijden in Hamont.
In 2014 tijdens de marswedstr­ijden in Hamont.
 ??  ?? In 2009 op het Volkschfee­st in Boschland.
In 2009 op het Volkschfee­st in Boschland.
 ??  ?? Op zijn afscheidsf­eest kreeg Erik een speciaal gemaakte tamboersto­k omdat hij zesmaal de beste tamboermaj­oor was op wedstrijde­n.
Op zijn afscheidsf­eest kreeg Erik een speciaal gemaakte tamboersto­k omdat hij zesmaal de beste tamboermaj­oor was op wedstrijde­n.
 ??  ?? Met een beker voor Hoop in de Toekomst na een wedstrijd in Wevelgem in 2010.
Met een beker voor Hoop in de Toekomst na een wedstrijd in Wevelgem in 2010.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium