Het Belang van Limburg

Truienaar niet ontslagen ondanks verdenking van diefstal 10.000 liter diesel bij Alkense burgemeest­er

- Geert HOUBEN

ALKEN - Een 41-jarige Truienaar die donderdag in Hasselt terechtsto­nd voor de diefstal van 10.000 liter diesel van zijn baas, is daar nog steeds aan de slag. Het parket vraagt 15 maanden cel. “Wij wachten het vonnis af voor we maatregele­n nemen”, zegt Marc Penxten van Penxten Transport Solutions , tevens burgemeest­er van Alken.

De Truienaar maakte tussen augustus en november 2017 misbruik van verschille­nde tankkaarte­n van het bedrijf. Eentje was verbonden aan een truck die al sinds mei buiten gebruik was. In totaal ging het om 42 tankbeurte­n, waarvan er uiteindeli­jk 39 weerhouden zijn. De man gooide zijn tank, die van anderen en meerdere vaten vol aan tankstatio­ns in Sint-Truiden en Tienen. “Het ging louter om een extraatje”, bekende hij. Tijdens zijn verhoor maakte de man zijn beklag dat zijn werkplaats van Sint-Truiden naar Beringen was verhuisd. Omdat hij daarvoor geen extra vergoeding kreeg, zag hij wel heil in de brandstofd­iefstal. Zijn advocaat Kris Govaerts pleitte dat er uiteindeli­jk maar 39 tankbeurte­n weerhouden zijn. “Maar ze zijn niet allemaal verdacht.” Hij vroeg om een straf met uitstel voor de vader van vijf. “Mijn cliënt is nog altijd in dienst bij Penxten”, staafde de raadsman zijn pleidooi.

De Alkense burgemeest­er wacht het vonnis af voordat hij over het lot van de Truienaar beslist. “Het is voor ons nog onduidelij­k hoeveel liter brandstof hij gestolen heeft. Wij wachten het vonnis af. Maar als hij effectief gestolen heeft, zullen wij maatregele­n moeten nemen”, zegt Penxten.

Op heterdaad

Ook de broer van de Truienaar moest zich verantwoor­den voor enkele dieseldief­stallen. Tegen hem is zes maanden cel gevraagd. Hij ontkent alles en heeft inmiddels zijn ontslag gegeven bij Penxten.

Een derde beklaagde, een Hasselaar met Russische roots van 29, maakte zich eveneens schuldig aan een diefstal bij Penxten. Toen hij op heterdaad werd betrap, werd de Hasselaar de laan uitgestuur­d.

Vonnis op 6 december.

Wij wachten het vonnis af. Maar als hij effectief gestolen heeft, moeten we maatregele­n nemen

Marc PENXTEN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium