Het Belang van Limburg

Gepakt door afgebroken spiegel

VLUCHTMISD­RIJF IN KINROOI

- Phillip PERGENS

Vrijdagnac­ht werd Roger Bosmans (57) uit Kinrooi aangereden toen hij zijn hond uitliet in de berm van de weg. De chauffeur pleegde vluchtmisd­rijf, maar kon zaterdag dankzij een achtergebl­even spiegel opgepakt worden. Het gaat om een 18-jarige uit Kinrooi. Hij werd verhoord en nadien vrijgelate­n. Het slachtoffe­r werd geopereerd aan een gecomplice­erde armbreuk.

De 57-jarige Roger Bosmans uit Kinrooi ligt momenteel in het ziekenhuis, waar hij herstelt van een ongeval met vluchtmisd­rijf. Een automobili­st reed hem zaterdag rond 0.30 uur aan toen hij vlak bij thuis zijn hond uitliet. De bestuurder reed voort en liet het slachtoffe­r met een gecomplice­erde breuk achter. “Mijn vader heeft heel veel geluk gehad”, reageert dochter Ine. De politie kon zaterdagav­ond al een 18-jarige verdachte identifice­ren.

Zijn benen zijn bont en blauw, de zwelling doet pijn en baart nog een beetje zorgen en bij aankomst in het ziekenhuis moest hij meteen geopereerd worden aan een gecomplice­erde armbreuk. “Mijn vader is nog aan het herstellen en bekomen. We hopen dat hij snel naar huis mag”, zegt dochter Ine Bosmans. “Dit had veel erger kunnen aflopen. Zijn grote geluk is dat hij op eigen houtje nog naar huis is kunnen gaan. Letterlijk met vallen en opstaan, maar zo heeft hij wel zelf om hulp kunnen vragen.”

Even daarvoor had een automobili­st de vijftiger aangereden. Dat gebeurde zaterdag rond 0.30 uur. “Papa was ’s nachts de hond nog eventjes even gaan uitlaten. Ver moest hij niet gaan. Naast het huis van mijn ouders ligt een braakligge­nd veldje en een klein bosje, tegenover de Aldi. Daar is het ongeval gebeurd. Hij stond in de berm, naast het fietspad en dus een stuk- je van de weg af, maar toch werd hij aangereden.”

Bordeauxro­de wagen

Roger Bosmans weet niet wat er precies is gebeurd. “Omdat het allemaal zo snel ging”, zegt Ine. “De bestuurder heeft hem langs achteren geraakt. Verschrikk­elijk dat die persoon niet gestopt is. Hij reed door terwijl papa op de grond lag, zonder te weten hoe het met hem gesteld was.”

Het lijkt onwaarschi­jnlijk dat de chauffeur de klap niet heeft gevoeld. Op de plaats van het ongeval vond de politie brokstukke­n van het voertuig. Er lag onder meer een afgebroken spiegel, afkomstig van een bordeauxro­de wagen. Zo kon de politie zaterdagav­ond een 18-jarige uit Kinrooi op het spoor komen. De tiener werd intussen op het commissari­aat verhoord en later op de avond weer vrijgelate­n. Hij zal zich nog voor de feiten moeten verantwoor­den.

Die bestuurder is doorgerede­n zonder ook maar even te kijken hoe het met papa gesteld was

Ine BOSMANS Dochter van slachtoffe­r

 ??  ??
 ?? FOTO PPN ?? Roger Bosmas werd aangereden op de Breeërstee­nweg toen hij zijn hond aan het uitlaten was.
FOTO PPN Roger Bosmas werd aangereden op de Breeërstee­nweg toen hij zijn hond aan het uitlaten was.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium