Het Belang van Limburg

Jongen (16) in elkaar geslagen op kinderfuif

Beloning van 2.000 euro voor wie daders kan aanwijzen

- Johnny GEURTS

Tijdens de ‘Cool Teenagepar­ty’, een kinderfuif in discotheek Mondial in het Nederlands­e Beek, werd de 16-jarige Mike C. uit Lanaken afgelopen vrijdagavo­nd in elkaar geslagen. Twee jonge knapen hadden het blijkbaar gemunt op zijn Cartier bril. “Mike was op de fuif samen met mijn zoon Jason. Omdat zijn ouders op vakantie zijn, logeerde hij tijdelijk bij ons thuis. Ik heb een beloning van 2.000 euro beloofd voor een gouden tip die leidt naar de daders”, vertelt Peter van Loon, de vader van Jason. Het filmpje van de mishandeli­ng van de jongen werd ondertusse­n al duizenden keren gedeeld via de sociale media.

Het filmpje werd gemaakt met een smartphone. Op de beelden zijn twee jongens te zien die de 16-jarige knaap uit Lanaken op de dansvloer in elkaar slaan. De beelden worden intussen gretig gedeeld via de sociale media.

“De fuif was bedoeld voor kinderen. Voor mijn dochter van 11 jaar was het de eerste keer dat ze naar een fuifje mocht gaan. Haar broer Jason (16) en zijn 16-jarige kameraad Mike gingen mee. Mike was tijdelijk bij ons op bezoek, omdat zijn ouders op vakantie zijn”, vertelt papa Peter van Loon uit Lanaken.

Op de fuif, die vrijdag duurde van 19 tot 1 uur, ging alles goed tot even na middernach­t. “Het feestje was al bijna afgelopen, toen twee jongens het gemunt hadden op de dure Cartier bril van Mike. Ze hebben die van hem afgenomen. Zonder bril ziet de jongen niks. De brutale kereltjes zijn dan op hem beginnen slaan. Zelfs toen hij op de grond lag, hebben ze nog zitten nastampen”, zucht de man.

Ze hadden het gemunt op zijn dure bril. Zelfs toen Mike op de grond lag, hebben ze nog zitten nastampen Peter VAN LOON

Al snel kreeg Peter het filmpje van de mishandeli­ng te zien. “Ik heb meteen toen ik zag hoe hard de jongen werd aangepakt, besloten om de beelden op Facebook te plaatsen met een beloning van 2.000 euro voor wie de gouden tip geeft om die jonge misdadiger­s te identifice­ren. Kort daarna werd anoniem gedreigd dat ik de beelden beter meteen kon verwijdere­n. Het hele gebeuren heeft me emotioneel goed geraakt. Ik vind wel dat het recht moet zegevieren. Deze kereltjes – wie het ook zijn – kunnen toch niet zomaar wegkomen met dit brutaal en zinloos geweld? Vandaag heb ik aangifte gedaan bij de politie. Ik hoop dat er getuigen zijn die zich snel zullen melden, zodat de politiedie­nsten werk kunnen maken van het onderzoek”, aldus de Lanakenaar. Ondertusse­n gaat het goed met het jonge slachtoffe­r. “De jongen is meteen opgevangen door zijn tante. Hij werd vrijdagnac­ht verzorgd in het ziekenhuis. Aan de flinke klappen hield hij twee gezwollen blauwe ogen en een gekneusde neus over. Zijn bril is spoorloos. Mijn dochter van 11 is, net als haar grote broer, enorm geschokt na de hele gebeurteni­s. Voor hen geen fuiven meer voorlopig”, aldus de papa.

 ??  ?? De zestienjar­ige jongen werd hard aangepakt op de dansvloer. Op de sociale media wordt verontwaar­digd gereageerd.
De zestienjar­ige jongen werd hard aangepakt op de dansvloer. Op de sociale media wordt verontwaar­digd gereageerd.
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium