Het Belang van Limburg

(Geen) reden voor een

- Marnik GEUKENS

KRC Genk is de oververdie­nde herfstkamp­ioen. In Moeskroen kon Racing nochtans voor het eerst dit seizoen niet scoren en kon het dus slechts minimaal profiteren van de uitschuive­r van Club Brugge. De gezichten stonden bijgevolg op onweer.

Maar ook een uitoverwin­ning zou gisteren niet tot knotsgekke taferelen geleid hebben. Nadat Racing zich in augustus had geplaatst voor de poules van de Europa League, stapte een verbaasde Philippe Clement een doordeweek­s rustige kleedkamer binnen. In de poules geraken was voor zijn spelers geen reden voor een feestje, het Europees seizoen moest toen nog beginnen.

De titel van herfstkamp­ioen bestaat alleen op (kranten)papier. Er hangt niet eens een minuscuul trofeetje aan vast, laat staan een geldprijs. Zelfs de symbolisch­e waarde is stevig geslonken sinds de invoering van de play-offs. De competitie is niet langer halfweg na het afsluiten van de heenronde. Integendee­l, ze moet vaak nog beginnen als ook de terugronde er opzit en de puntenoogs­t gehalveerd wordt.

Toch spreken de statistiek­en van de jongste twintig seizoenen die laatste stelling tegen. Eén op twee herfstkamp­ioenen pakt aan het eind van de rit ook de landstitel. Zowel na als vóór de invoering van de play-offs. Nog interessan­ter voor KRC Genk: de jongste twintig jaar heeft de herfstkamp­ioen slechts één keer naast Europees voetbal gegrepen. Die twijfelach­tige eer was weggelegd voor

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium