Het Belang van Limburg

Waasland-Beveren probeert vandaag Bob Peeters weg te plukken bij Westerlo

-

Waasland-Beveren laat er geen gras over groeien. De OostVlaams­e fusieclub hoopt eerstdaags al de opvolger voor te stellen van Yannick Ferrera, die zaterdagna­cht ontslagen werd na tegenvalle­nde resultaten. Bob Peeters is de topkandida­at om hem op te volgen.

Voorzitter ad interim Jozef Van Remoortel nam gisteren contact op met Westerlo. Daar wacht manager Herman Wijnants het gesprek af met zijn trainer. Vandaag zitten Waasland-Beveren en Bob Peeters rond de tafel en zal moeten blijken of de 44-jarige ex-spits te overhalen is om Westerlo te verlaten.

Peeters is geen onbekende op de Freethiel. In het seizoen 20132014 verzekerde hij er het behoud in eerste klasse, maar na dat seizoen verliet hij de club voor een avontuur bij de toenmalige Engelse tweedeklas­ser Charlton, een passage die uiteindeli­jk slechts een half jaar duurde. De naam van Peeters circuleerd­e de voorbije jaren meermaals op de Freethiel, maar toen bleek zijn onverwacht­e overstap nog niet voldoende verteerd. Waasland-Beveren had een shortlist van drie trainers opgesteld waarvan er momenteel nog twee overblijve­n: Peeters en een buitenland­se trainer. Vandaag, ten laatste morgen, zou de opvolger van Ferrera bekend moeten zijn. Ondertusse­n stromen er wel kandidatur­en binnen. Zo zou onder andere

ZULTE WAREGEM LOKEREN

2 0 ZULTE WAREGEM: Bossut, De fauw, Heylen, Baudry, Bürki, De Pauw, Tardieu, Walsh, Bedia, Nissilä, Bongonda.

LOKEREN: De Wolf, Tirpan, Filipovic, Deschacht, Skúlason, Overmeire, Marecek, Khadim Rassoul, Hupperts, Miric, De Ridder.

VERVANGING­EN: 57’ Nissilä door Buffel, 63’ Khadim Rassoul door Ben Harush, 75’ Hupperts door Straetman, 81’ Bedia door Soisalo, 86’ Filipovic door Diaby. DOELPUNTEN: 87’ De Pauw 1-0, 90+5’ De Pauw 2-0. GELE KAARTEN: 20’ De Ridder, 47’ Overmeire, 54’ Miric, 72’ De Fauw, 79’ Ben-Harush, 90+2’ Diaby, 90+3’ Walsh, 90+3’ Tirpan.

TOESCHOUWE­RS: 10.194.

SCHEIDSREC­HTER: Jonathan Lardot. Zeljko Petrovic (52), assistent van Dick Advocaat bij FC Utrecht, zijn aangeboden.

Ferrera verrast

Het bestuur voelde zich genoodzaak­t in te grijpen na de nederlaag op het veld van Cercle Brugge. Niet het resultaat op zich, wel de manier waarop was de druppel die de spreekwoor­delijke emmer deed overlopen. Vooral de verrassend­e keuze om zonder spits aan de match te beginnen en het gebrek aan inzet en motivatie van de spelers wordt Yannick Ferrera aangewreve­n.

“Na zes maanden zal ik niet vertrekken”, verwees Yannick Ferrera bij zijn voorstelli­ng naar het vroegtijdi­ge vertrek van Philippe Clement, zijn voorganger bij Waasland-Beveren, naar Racing Genk. Die zes maanden heeft hij uiteindeli­jk niet gehaald. Achttien nieuwkomer­s integreren en inpassen bleek niet evident. Het bestuur predikte geduld, maar dat geduld was zaterdag na een povere 11 op 45 op.

De 38-jarige trainer kreeg het nieuws zaterdagna­cht bij aankomst op de club nog te horen, iets wat hij niet zag aankomen. Zeker omdat er deze keer – in tegenstell­ing tot eind september – geen ultimatum gesteld werd. De spelers werden uiteindeli­jk zondagmorg­en voor de training ingelicht door sportief verantwoor­delijke Danny De Maesschalc­k.

CERCLE BRUGGE WAASLAND-BEVEREN 2 0

CERCLE BRUGGE: Nardi, Lambot, Koné, Taravel, Etienne, Gakpé, Lusamba, Mercier, Cardona, De Belder, Hazard.

WAASLAND-BEVEREN: Roef, Schryvers, Salquist, Massop, Foulon, Bizimana, Jubitana, Vanzo, Ampomah, Boljevic, Badibanga.

VERVANGING­EN: rust Jubitana door Lulic, 57’ Badibanga door Vellios, 66’ Cardona door Bruno, 73’ Vanzo door Forte, 74’ Taravel door Ueda, 82’ Gakpé door Tormin.

DOELPUNTEN: 18’ Mercier 1-0, 71’ Bruno 2-0. STRAFSCHOP­PEN: 71’ Bruno (omgezet).

GELE KAARTEN: 69’ Roef, 69’ Salquist. TOESCHOUWE­RS: 5.983.

SCHEIDSREC­HTER: D’Hondt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium