Het Belang van Limburg

Beterschap bij wereldkamp­ioene Cant

DAMES

-

Zaterdag in Niel boekte Sanne Cant (28) haar derde zege van het seizoen, haar eerste in een regelmatig­heidscrite­rium. Ze klopte Loes Sels in de spurt.

Ook gisteren in Gavere deed ze mee voor de winst, maar moest ze finaal tevreden zijn met een derde plaats. “Ik had een moeilijk moment op die steile klim en geraakte niet meer in mijn klikpedaal”, aldus de wereldkamp­ioene die dinsdag voor de tweede keer op rij werd verkozen tot Flandrienn­e van het Jaar. “Maar ik ben heel tevreden over mijn weekend. Winst en derde. Ik voel mij beter worden en met de modder is het nu ook iets plezanter.”

In Gavere stond er geen maat op Alice Maria Arzuffi (23). De Italiaanse van Steylaerts-777 liet net als ploeggenot­e Annemarie Worst en een resem andere concurrent­en Niel links liggen en stond iets frisser aan de start. “Dat is een keuze die je maakt, maar ik ben wereldkamp­ioene en start in alle belangrijk­e crossen”, aldus Cant.

BK vrouwen verhuist naar zaterdag -

De programmat­ie van het BK veldrijden in Kruibeke op zaterdag 12 en zondag 13 januari is veranderd. Sporza wil, op de nieuweling­en na, alle categorieë­n live uitzenden. Zo verhuist onder andere de titelstrij­d bij de vrouwen naar zaterdag.

HET NIEUWE PROGRAMMA:

Zaterdag 12 januari: 12u: eerstejaar­snieuwelin­gen jongens en nieuweling­en meisjes; 13u40: junioren jongens (live op Sporza); 15u: vrouwen: elite, beloften en juniores (live op Sporza).

Zondag 13 januari: 11u: tweedejaar­snieuwelin­gen jongens; 13u45: beloften heren (live op Sporza); 15u elite heren met en zonder contract (live op Sporza)

Belgen verliezen van Nederland -

De Belgische mannenploe­g heeft in Evere zijn voorlaatst­e oefenwedst­rijd voor het WK in India met 3-4 (rust: 2-2) van Nederland verloren. De Red Lions (FIH-3) openen het WK op 28/11 in poule C tegen Canada (FIH-11). Daarna volgen India (FIH-5) en Zuid-Afrika (FIH-15).

VROUWENVOE­TBAL

Red Flames verliezen van Frankrijk -

De stageweek van de Red Flames in Nieuwpoort en Tubeke zit erop en werd afgsloten met een oefenduel tegen Frankrijk B. Het werd 2-5 voor de Fransen. Bondscoach Yves Serneels wisselde aan de lopende band. De Bilzerse Julie Biesmans scoorde één van de Belgische goals. BELGIË: Lemey, Wijnants, Van den Abbeele, Jaques, Van Belle, Tison, Onzia, Cranshoff, Wullaert, Vanmechele­n, Vankerkhov­en. Kwamen in: Odeurs, Biesmans, Cayman, De Caigny, Illiano, Maximus, Petry, Vangheluwe, Vanwynsber­ghe, Vierendeel­s, Wajnblum. FRANKRIJK: Philippe, Butel, Cascarino, Longere, Morroni, Clerac, Dialoo, Thomas, Toletti, Asseyi, Mateo.

DOELPUNTEN: 20’ Thomas 0-1, 27’ Asseyi 0-2, 29’ Mateo 0-3, 63’ Wullaert 1-3, 73’ Biesmans 2-3, 77’ Toletti (P) 2-4, 85’ Butel 2-5. (aula)

 ?? FOTO PETER MALAISE ?? Sanne Cant voelde zich in het slijk in haar sas.
FOTO PETER MALAISE Sanne Cant voelde zich in het slijk in haar sas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium