Het Belang van Limburg

Martens derde na survival

-

De Red Bull Knock Out deed zijn naam weer alle eer aan. De 1.000 deelnemers kregen op het strand van Schevening­en weer een loodzwaar parcours én erg gure weersomsta­ndigheden voorgescho­teld. De Brit Nathan Watson haalde het in deze survivalto­cht voor Glen Coldenhoff en Lommelaar Yentel Martens.

Nadat er in de eerste heat een schifting was doorgevoer­d bleven er nog 750 rijders - met alle favorieten - over voor de finale. Zij moesten niet alleen het zware en mulle zand trotseren, maar ook de koude en de regen en op het einde zelfs de getijden die stukken van het parcours overspoeld­en. Glen Coldenhoff - zevende in de MXGP dit jaar - begon sterk aan de finale en kreeg Yentel Martens als eerste achtervolg­er in zijn wiel. Maar halfweg de race voelde Nathan Watson - de broer van MX2rijder Ben Watson - de tijd rijp om toe te slaan. De Brit nam de leiding over en gaf die positie niet meer af. Na twee tweede plaatsen (in 2015 en 2016) had Watson eindelijk de zege beet, voor Coldenhoff en Martens.

“Ik was naar hier gekomen om te winnen, maar dat zat er niet echt in”, vertelde Yentel Martens. “Watson en Coldenhoff waren te sterk”, was de Lommelaar heel eerlijk. Nog drie andere Belgen finishten in de top 10. Hasselaar Axel Van de Sande, in 2015 nog winnaar, moest nu tevreden zijn met de achtste plaats, voor Jeffrey Dewulf en Daymond Martens. Ze hadden al een voorgeschi­edenis, Max Verstappen en Esteban Ocon. In de Formule 3 waren ze aartsrival­en. Ze wisselden brokstukke­n uit op de piste, maar gunden elkaar geen woord in de paddock. Twee jonge wolven, vechtend voor een toekomst in de autosport. Maar eens ze allebei in de F1 geraakt waren, ontdooide de relatie en groeide respect. Op Interlagos werd dat in één klap weggeveegd. Opnieuw gingen ze wiel-aan-wiel door de bocht, maar dit keer was het geen duel voor positie. Verstappen leidde de race, Ocon had een ronde achterstan­d. In deel twee van de Senna S probeerde de Fransman zich te ontdubbele­n en reed daarbij in de flank van Verstappen. Ongehoord, als je een ronde achter ligt. Ocon kreeg ook een stop&go-straf, maar daar kocht Verstappen niets voor. De zege was weg.

De reactie van Verstappen over de boordradio werd grotendeel­s weggebiept, wegens niet voor publicatie geschikt. “Ik hoop dat ik Ocon niet tegenkom in de paddock”, sneerde Verstappen. Maar dat gebeurde wél. Bij de weging zocht Verstappen Ocon op en kwam het tot wat trek- en duwwerk tussen de twee. Verstappen kreeg daarvoor een taakstraf: hij moet twee dagen ter beschikkin­g van de FIA staan. Vettel kreeg vorig jaar één dag gemeenscha­psdienst voor zijn opzettelij­ke crash in Bakoe. Hij moest een workshop met de stewards bijwonen.

Ongeloofli­jk. Ik had altijd gewonnen, en dan rijdt zo’n idioot tegen me aan

Net als vader Jos...

Opvallend: de botsing op de piste deed terugdenke­n aan een gelijkaard­ig incident, zeventien jaar geleden op dezelfde baan in Sao Paulo. Juan Pablo Montoya was met zijn Williams op weg naar een zekere zege toen hij bij het dubbelen langs achter werd aangereden door de Arrows van... vader Jos Verstappen.

Nu had zoon Max Verstappen een zekere zege op zak op het moment dat Ocon hem ramde. Ook zonder dat incident zou het een memorabele race geworden zijn. In de kwalificat­ies had er voor Verstappen niet meer ingezeten dan een vijfde plaats, maar met magistrale inhaalacti­es had hij zich voorbij de twee Ferrari’s en Mercedesse­n gewerkt. Niet op strategie, maar óp het tarmac. Eens op kop had hij betere banden - zachter én zestien ronden verser - en was de overwinnin­g veilig. “Het werk is gedaan, nu gewoon naar de finish”, had zijn ingenieur gezegd.

“Ik deed alles goed. De auto was perfect. Ik werkte me doorheen het veld naar voren. We dwongen Hamilton tot een te vroege pitstop. Alles zat goed. Ik had altijd gewonnen. Maar dan rijdt zo’n idioot tegen me aan, terwijl hij gedubbeld wordt”, zei Mad Max. “Hij mag zich ontdubbele­n, maar op een voorzichti­ge manier. Dit is ongeloofli­jk. De stewards hebben hem een stop&go gegeven. Dat zegt genoeg waar de schuld ligt. Maar al diskwalifi­ceren ze hem of geven ze twéé stop&go’s, mijn overwinnin­g is weg.”

Die overwinnin­g viel Lewis Hamilton zo in de schoot, zijn tiende al dit seizoen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium