Het Belang van Limburg

Kost Verstappen zege

‘Mad Max’ krijgt taakstraf wegens trek- en duwwerk

- Van onze verslaggev­er Marc CORNELISSE­N in Sao Paulo

CHRISTIAN HORNER

“Wat Ocon deed,

houdt geen steek”

Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen, nam zijn coureur in beschermin­g. “Ik denk dat Max zich nog heeft ingehouden, Esteban mag blij zijn dat het bij een duw gebleven is. Max is een overwinnin­g ontnomen door iemand anders’ schuld en dan lopen de emoties hoog op. Wat was Ocon daar aan het denken? Hij was een achterligg­er en hoorde zich niet te moeien met de leider. Dit hield absoluut geen steek.”

ESTEBAN OCON

“Mij treft geen schuld”

Esteban Ocon achtte zichzelf onschuldig in het incident. “Ik reed twee ronden achter Max en ik was telkens een stuk sneller met nieuwe banden. De regels zeggen dat je jezelf dan mag ontdubbele­n en dat is wat ik deed. Ik ging buitenom, net als bij Alonso en anderen. Max gaf me geen plaats en we botsten. Ach, ik ben gewoon aan gevechten met Max. Dat gaat al jaren terug. In de F3 was het altijd zo. Dat hij gewelddadi­g werd, me duwde en me wou slaan, dat vind ik niet profession­eel. De FIA moest tussenkome­n.” De stewards gaven Ocon ongelijk en bedachten hem met een stop&go.

LEWIS HAMILTON

“Had het anders aangepakt”

“Ik zag het gebeuren”, zei Lewis Hamilton over de botsing tussen Verstappen en Ocon. “Het verbaasde me niet. Ze raceten met elkaar, ook al was het niet voor dezelfde positie. Ik zou een andere ingesteldh­eid hebben gehad dan Max. Hij had meer te verliezen. Maar hij is iemand die er altijd voor gaat en soms wreekt zich dat.”

 ?? FOTO PHN ?? Achterligg­er Esteban Ocon rijdt in de flank van Max Verstappen en berooft hem van een zekere zege.
FOTO PHN Achterligg­er Esteban Ocon rijdt in de flank van Max Verstappen en berooft hem van een zekere zege.
 ?? Foto TWITTER ?? Confrontat­ie bij de weging.
Foto TWITTER Confrontat­ie bij de weging.
 ?? Foto HBVL ?? Zelfde circuit, zeventien jaar geleden: vader Jos Verstappen wordt gedubbeld en rijdt achterop Juan Pablo Montoya..
Foto HBVL Zelfde circuit, zeventien jaar geleden: vader Jos Verstappen wordt gedubbeld en rijdt achterop Juan Pablo Montoya..

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium