Het Belang van Limburg

“Ik heb mezelf enkele prikkels gegeven”

Thomas Vanoppen wint oppermacht­ig LCC-cross in Neerpelt

- Gert SILLEN

In en rond het Dommelhof van Neerpelt trakteerde Thomas Vanoppen zichzelf op een hattrick. Sigrid Vanden Bempt liep naar de tweede opeenvolge­nde LCC-zege en Neerpelten­aar Jorne Vanherck plezierde het thuispubli­ek met de zege bij de juniores.

Als junior had Westerlona­ar Thomas Vanoppen (19) reeds tweemaal de Dommelloop naar zijn hand gezet. De eerstejaar­ssenior duldde anderhalve ronde het gezelschap van Sebbe Francken en vond het toen welletjes. “Dat het een makkie was, zou ik overdreven noemen”, oogde de vriend van de Hechtelse Antse Meylaers relatief fris na zijn lange soloren. “Maar na een zware trainingsw­eek ging het verbazingw­ekkend wel makkelijk. Ik wilde zo snel mogelijk mijn eigen tempo kunnen lopen en versnelde zodat ik snel uit het zicht was in het Neerpeltse bos. Om mezelf op de proef te stellen, plaatste ik nog enkele prikkels. Ik neem nu twee weken relatieve rust om over twee weken de

Cross Cup-manche in Roeselare te lopen. Het doel is om bij de eerste vier te eindigen bij de juniores zodat ik mijn kwalificat­ie beet heb voor het Europees kampioensc­hap in Tilburg.” Internatio­nale ambities heeft Hendrik Vanden Berk nooit gehad, maar de Lommelaar liep naar een verdienste­lijke derde plaats. “Het hoogst haalbare. Ten opzichte van de cross in Tongeren heb ik de kat uit de boom gekeken en ben rustig gestart. Met deze conditie en tactiek had ik wellicht vorige week kunnen winnen.” In de dubbele reeks juniores en masters sprintte junior én Neerpelten­aar Jorne Vanherck, aangeslote­n bij VMOL, naar de zege. “Ik ben gestart om te winnen. Knap dat ik het dan ook kan afmaken. Ik heb een tijdje alleen aan de leiding gelopen, maar vond het welletjes dat ik zo opgejaagd werd. In de laatste ronde heb ik me afzijdig gehouden om sterk te kunnen eindigen. Het grote doel is het Belgisch kampioensc­hap. Ik mik dan op een toptienpla­ats.”

Dames

Bij de vrouwen won Sigrid Vanden Bempt voor een lang aanklampen­de Goele Truyers om de tweede LCC-zege binnen te halen. De Hechtelse Truyers, die momenteel bij de Herentalse club ACHL is aangeslote­n, eindigde knap tweede. “Misschien ben ik iets te snel vertrokken. Na de Cross Cup van vorige week in Mol is dit mijn tweede cross. Na een pisteseizo­en waar ik vele 1500meterw­edstrijden heb gedaan, en nu een cross van meer dan vijf kilometer krijg voorgescho­teld, ben ik vooral op zoek naar het juiste ritme.”

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Junior Jorne Vanherck won voor eigen publiek.
Foto SVEN DILLEN Junior Jorne Vanherck won voor eigen publiek.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium