Het Belang van Limburg

Slotkwarti­er voor Initia

Hasselt boekt eerste zege sinds begin oktober

-

Hasselt kan nog winnen in de BeNeleague. Tegen Sasja boekte Initia zijn eerste zege sinds 6 oktober. “Na drie nederlagen is winnen inderdaad een verademing”, zei coach Joop Fiege.

Ivo KWANTEN

“We stonden aan de poort van de hel”, zei de Nederlands­e coach van Initia. “Toen we in de tweede helft plots vier goals moesten goedmaken, kreeg ik het benauwd. Maar ik ben blij met de reactie van het team. Ik geniet van de overwinnin­g en ben vooral blij met het niveau dat we in het slotkwarti­er haalden. Er zijn een paar spelers die me aangenaam verrast hebben.”

Degradatie­topper

Zowel bij Sasja als bij Hasselt werd er niet over een degradatie­topper gesproken, maar dat was deze confrontat­ie wel degelijk. Sasja was na zeven speeldagen met vier punten de slechtste Belgische ploeg in de BeNeleague. Initia kon met één puntje meer evenmin een goed rapport voorleggen. Het was Sasja dat het best uit de startblokk­en kwam. Jacobs verdeelde en scoorde: 6-8 na 15 minuten. Hasselt miste grinta en overtuigin­g. Meulders deed zijn exploeg in het tweede kwartier eventjes pijn en dat volstond voor een 13-13-score halverwege. Jacobs, Salmi en Vandewoest­yne namen Sasja meteen na rust op sleeptouw, Initia zette daar een hoop missers tegenover. De bezoekers leidden plots met 13-17. De thuisploeg moest op zoek naar oplossinge­n. Köhlen werkte aan honderd procent af op de rechterfla­nk, Bosca deed precies hetzelfde vanuit de opbouwrij en toen ook Sedano op cirkel een paar keer raak trof was het hek van de dam. Hasselt zag zijn overwicht in het laatste kwartier vertaald in een 29-25-zege.

Progressie

“Het is iedere week hetzelfde verhaal”, zuchtte Bart Köhlen. “Andere jaren wonnen we vlot van zulke ploegen, nu moeten we keihard werken om een resultaat neer te zetten.” Precies dezelfde geluiden bij doelman Julen de Carlos Artuch. “Maar het positieve is dat we progressie merken”, aldus de Spanjaard. “Ons verhaal is nog niet geschreven. We kunnen beter dan die negende plaats laat vermoeden.”

HASSELT: De Carlos Artuch, Leckebusch, Vossen 4, Van Criekinge 3, Van Der Goten, Sedano 2, Köhlen 7, Degbey, Kelchterma­ns, Kolak 2, Buciuman 2, Bertels, Meulders 4, Bosca 5. SASJA: Gijs 2, Kostic 4, Jacobs 8, Vandewoest­yne 3, Roelants 1, Van Ransbeek 1, Salmi 4, Mathijs 2.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Bosca (Initia) neemt de Sasja-doelman onder vuur.
Foto SERGE MINTEN Bosca (Initia) neemt de Sasja-doelman onder vuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium