Het Belang van Limburg

In drie minuten van 22-25 naar 25-25

-

Sporting NeLo leek op drie minuten van het einde een vogel voor de kat. Maar in een knotsgekke eindfase ging het van 22-25 nog naar 25-25.

NeLo moet het in de topper tegen Visé zonder Pastoor, Versleeuwe­n, Vernooy, Youri Denert en Kittel (allen geblesseer­d) doen. Jerry, Barnyak en Follon kregen gelukkig wel groen licht van de medische staf. Geen coach Vlijm op de bank. Hij zat zijn eerste schorsings­dag uit na een akkefietje met een tafeloffic­ial een week geleden in Volendam.

David Polfliet nam dan maar de honneurs waar en zag dat het goed was. “Jammer van dat dipje diep in de tweede helft waarin het van 22-22 naar 22-25 gaat”, aldus Pollie. NeLo had op dat moment nog iets minder dan drie minuten om iets aan die achterstan­d te doen. En dat deed het met bravoure. In de slotsecond­e hield de lat Tasevski nog van de beslissend­e treffer.

Coach Korneel Douven van Visé stak achteraf zijn ontgoochel­ing niet onder stoelen of banken. “De thuisreput­atie van NeLo is ons niet onbekend”, zei Douven. “We waren goed voorbereid, we slikken ook maar 25 doelpunten, maar om te winnen moet er gescoord worden. En dat doen we te weinig. Open kansen genoeg maar je moet ze wel afwerken.”

NELO: Vandebeeck 3, Schoenaker 7, Schroeder 5, Tasevski 4, Jerry 3, Barnyak 1, D. Denert 1.

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Kim Schroeder haalt uit.
FOTO PATRICK SMETS Kim Schroeder haalt uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium