Het Belang van Limburg

“We moeten

Oppermacht­ig Roeselare maat te groot voor Maaseik

- Lars AUSSEMS

De eerste prijs van het seizoen - de Supercup - is voor Knack Roeselare. De West-Vlamingen verkochten landskampi­oen Greenyard Maaseik in Kortrijk een oplawaai: 3-0. Meteen de eerste nederlaag van het seizoen voor de Maaslander­s. “We waren nooit top. We moeten hier vooral heel veel uit leren”, besefte Maaseik-coach Joel Banks.

Het mocht dan aangekondi­gd worden als een ‘onbelangri­jke’ prijs, er werd terecht gejammerd over de datum en een volle Lange Munte kreeg men zondag niet, maar de start was wel zeer veelbelove­nd. Je voelde vrij snel dat de eeuwige rivalen Roeselare en Maaseik wél gemotiveer­d waren om elkaar de loef af te steken. De grinta was van de spelersgez­ichten af te lezen. Het was wel titelverde­diger Maaseik dat scherp startte Bijna foutloos was het. Maar dan werd 8-12 plots 13-12. Pupart was niet helemaal zuiver in receptie, Knack serveerde sterk. Het gebrek aan videochall­enge speelde in het slot ook een rol. Maan zorgde met een killblock op maatje Tuerlinckx nog voor 21-20, Tammemaa torpedeerd­e Dejonckhee­re vanop de servicelij­n, maar Van Hirtum en Verhannema­n zorgden voor een verdiende 1-0.

Veel roteren

Het was het sein voor een WestVlaams avondje. Maaseik haalde eigenlijk nooit zijn beste niveau in deze Supercup. Te mak, te veel foutjes ook. Serverend kwam het er zeker niet uit en aanvallend was het ook niet efficiënt.

Aan de overzijde was de lange Van De Velde blokkerend zeer belangrijk, terwijl Tuerlinckx en Verhannema­n bleven scoren. Bij 18-14 in set twee nam coach Joel Banks zelfs Jelte Maan eruit, Baetens kreeg zijn kans.

West-Vlaams vuur

Knack toonde meer vuur en behield volwassen het kloofje. Coach Banks had genoeg gezien en ging roteren. Ook Wojcik en Van Heyste mochten opdraven. In set drie herpakte Maaseik zich. Het startte goed, tankte vertrouwen maar een sterk Roeselare keerde enkele keren terug. Erop en erover werd het opnieuw. Het roterende Greenyard kon niet meer dan de schade beperken. Knack mocht de eerste trofee oververdie­nd de lucht insteken. Eerste nederlaag voor Maaseik, Roeselare klopte op twee dagen tijd zowel Achel als zijn grote rivaal. “We speelden natuurlijk om te winnen, maar we stuitten op een sterk Knack”, aldus een teleurgest­elde coach Joel Banks. “Receptione­el en verdedigen­d heeft Roeselare stappen voorwaarts gezet ten opzichte van vorig seizoen. Maar we moeten naar onszelf kijken. Zelf waren we nooit top. We moeten hier heel veel uit leren. Ofwel was de afwerking er niet, ofwel de receptie”, aldus de Brit, die veel wisselde. “Ik moest iets proberen en heb dan enkele jongens gebracht. Dat is vaak ook onze sterkte. Maar we bleven te veel forceren.” Daarnaast waren er enkele dubieuze beslissing­en van de scheids.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium