Het Belang van Limburg

Achel is nog maatje te klein voor top

-

Tectum Achel heeft in eigen huis geen puntje kunnen afsnoepen van Roeselare. Net als in Maaseik waren de Noord-Limburgers een maatje te klein, al boden ze wel een pak meer weerwerk.

Verschuere­n verdeelde prima, Schouren en Van Dyck waren aanvallend sterk en Bontje en Verhees toonden zich blokkerend. Maar Knack, dat met de Supercup in het achterhoof­d zonder captain Tuerlinckx en Van De Velde startte, wilde duidelijk zonder setverlies snel de biezen pakken. Verhannema­n scoorde vlot, Holt toonde zijn hoogte en Campforts werd afgestopt door een West-Vlaamse muur. Even een eindspurt in het slot en de eerste twee sets waren binnen. In set drie hadden Achel en het vele publiek steeds het gevoel dat er iets inzat (2121). Coach Vandemedeg­ael bracht dan topspeler Tuerlinckx op het veld. Een goede zet. Met twee sterke opslagen leidde hij zijn team naar 0-3, goed voor 15 op 15 in de competitie. “Een volle hal zag een goed Achel tegen een sterk Roeselare. We zijn nog een maatje te klein voor de top, maar dat is geen schande”, reageerde voorzitter Etienne Willekens.

ACHEL: Verschuere­n, Schouren, Van Dyck, Campforts, Verhees, Bontje, libero: Brouns. Kwamen in: Janssen, van de Loo. ROESELARE: Walsh, Coolman, Fasteland, Kindt, Holt, Verhannema­n, libero: Dejonckhee­re. Kwamen in: Van Hirtum, Tuerlinckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium