Het Belang van Limburg

“Kleine preek tijdens de rust”

- Jeroen FISSETTE

Leider Hasselt blijft autoritair doorstomen in de competitie met efficiënti­e en een dijk van een verdedigin­g. Welke ploeg gaat dit geheel ontwrichte­n?

Het was spits Boiten die de wedstrijd uit het slot haalde in de 37ste minuut. Daarvoor was er eigenlijk nog geen enkele fatsoenlij­ke kans bijeen gespeeld. Hasselt kon niet, voor Cappellen moest het niet. De bezoekers hadden een dubbele verdedigin­gslijn opgetrokke­n en dat werkte wel. Tot Boiten dus met het hoofd de leiders op voorsprong zette. “Het was een moeilijk eerste helft. Cappellen zette een laag blok. Daar hadden we het moeilijk mee. Nu, dat zal voor de rest van het seizoen wel ons lot zijn. De meeste ploegen zullen naar hier komen met een verdedigen­de ingesteldh­eid en hopen op de counter.” Na de pauze kwam er wel een heel ander Hasselt uit de kleedkamer. Cappellen kwam niet meer in het stuk voor. “We kregen een klein preekje van de trainer tijdens de rust. Het moest beter. Ik denk dat we die boodschap hebben opgepikt.” Dat vond ook trainer Broeckx. “Na de eerste helft stonden we dan wel 1-0 voor maar de opdrachten werden niet uitgevoerd. Tijdens de pauze heb ik wat aanpassing­en doorgevoer­d. Toen stond er weer een ploeg op het veld. Maar eigenlijk zijn we nooit echt in de problemen gekomen,” aldus Broeckx. Die zag zijn ploeg na de rust inderdaad het heft stevig in handen nemen. De trainer voerde op het uur trouwens een opvallende wissel door. Met Dioum gaf hij vertrouwen aan een speler die de laatste weken niet zo goed in zijn vel zat. “Ik heb afgelopen week een goed gesprek gehad met Dioum. Hij moet voor de ploeg spelen. Die boodschap heeft hij schitteren­d opgepikt. Daarom heb ik hem beloond met die vroege invalbeurt.” En met wat voor een schitteren­d doelpunt bedankte hij zijn coach? “Ja, mooi, hé. Hij kwam ook meteen naar mij toegelopen na die goal. Dat bewijst dat hij de boodschap begrepen heeft”, aldus een tevreden coach.

SPORTING HASSELT: Swinnen, Janssen, Carvalho (84’ Jaspers), Ofori, Bracke, Joosten, Vrijsen, Bahtiri, Aerts, Boiten (60’ Dioum), Baysal (79’ Van Rijswijk).

FC CAPPELLEN: Joossens, Lenaerts (65’ Willemsen), Volant, Destoop (65’ De Vriese), Mathyssen, Cornelisse­n, Geuens (84’ Wouters), Faria, Kil, Deckers, Lemaire.

DOELPUNTEN: 37’ Boiten 1-0, 64’ Dioum 2-0. SCHEIDSREC­HTER: Vanboven. TOESCHOUWE­RS: 500.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Baysal in duel met Mathyssen.
FOTO TOM PALMAERS Baysal in duel met Mathyssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium