Het Belang van Limburg

Late penalty

Thuisploeg geeft 2-0 uit handen

- Paul THEEUWEN

Op de Roosen werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was voor de thuisploeg. Na de koffie speelden de bezoekers powerplay en waren ze meer aanwezig. Helson kreeg in de extra tijd nog een strafschop cadeau waardoor de uitploeg alsnog met de punten naar huis ging.

Het eerste balcontact was al bingo voor de thuisploeg. Leën tikte van rechts naar links en Klaps kon na nog geen halve minuut Coenen kloppen. Rond het halfuur kwam Helson voor het eerst met een streep van Riyani. Aan de overzijde wordt Deckers onderuit gehaald binnen de zestien. Coenen weerde de bal maar Deckers scoorde alsnog in de rebound. Helson kwam de tweede helft sterker uit de kleedkamer. Vanhoegee kopte op hoekschop de aansluitin­gstreffer binnen. Pelt kreeg kansen langs Black, Leën en Verbiest, maar die misten scherpte. De druk van Helson viel weg tot Vanvoorden een slecht uitverdedi­gen bij Pelt in één tijd op de slof nam: 2-2. Meteen het begin van een hels slotoffens­ief van Helson. In de extratijd ging Vanvoorden nogal gemakkelij­k neer in duel met Van Hees. De ref wees naar de penaltysti­p. Vanvoorden zette die kans om.

Bestolen

Met 4 op 33 blijft Pelt in de hoek zitten waar de klappen vallen. Aanvoerder Ben Mertens reageerde evenwel furieus. “Wij voelen ons bestolen. Het was in de verste verte geen strafschop. De speler in kwestie liet zich gewoonweg vallen en de scheidsrec­hter trapt daar in. Dat is nu al voor de tweede week op rij zo'n bepalende straf- schop tegen krijgen. Dan train je de ganse week keihard om er te geraken en dan worden wij genekt door zo'n unfaire beslissing.” Mertens gaf toe dat Helson de tweede periode beter in de wedstrijd zat, maar op geen enkele basis aanspraak maakte op de winst”. Hij zag ook dat zijn ploeg de 3-0 nipt miste en er de tweede helft ook kansen waren voor de