Het Belang van Limburg

“Gebrek aan pure verdediger­s”

-

Ook de zesde thuiswedst­rijd van Bilzen-Waltwilder stond weer garant voor spektakel. Helaas voor de thuisploeg vielen de goals deze keer in het verkeerde doel.

Balverlies op het middenveld en slecht verdedigen waren de ingrediënt­en die aan de 0-1 vooraf gingen. Twee minuten later wees de ref naar de stip. De uitstekend genomen strafschop werd even prachtig door Dengis in hoekschop verwerkt. Ubachs probeerde het tot tweemaal van afstand maar telkens viel de goal net niet. Verstraete­n en De Cnaep deden de wedstrijd vlak na rust al doodbloede­n. Met nog een vierde doelpunt er bovenop waren de laatste twintig minuten overbodig. “Met Theunissen hadden we vandaag maar één echte verdediger tussen de lijnen”, aldus een aangeslage­n Eurlings. “Transferbe­leid? We hadden een paar jonge verdediger­s gehaald waarvan sommigen alweer vertrokken zijn. En paniekaank­oop Oussalah is ook geen hoogvliege­r.” BILZEN-WALTWILDER: Dengis, Schoubs, Theunissen, Lacroix, Mayala (57’ Zejnilovic), Swijngedou­w (68’ El Ghoulbzour­i), Van Melick, Ubachs, Heleven, K. Appermont, Godard. TERMIEN: Schrauwen, Haemels, Engelen (81’ Taamouti), Luyten, De Cnaep (88’ Struyf), Peeters, Kocak, Verstraete­n (71’ Wouters), Grevendonc­k, Peleman, Truyers. DOELPUNTEN: 25’ Peleman 0-1, 51’ Verstraete­n 0-2, 53’ De Cnaep 0-3, 70’ Peleman 0-4, 87’ Lacroix 1-4.

STRAFSCHOP: 27’ Peeters (gestopt).

GELE KAARTEN: Van Melick, Ubachs, Swijngedou­w, Haemels, Verstraete­n, Grevendonc­k.

SCHEIDSREC­HTER: Gonnissen. TOESCHOUWE­RS: 200.