Het Belang van Limburg

“Heb vertrouwen in jezelf”

Nieuwe coach pakt uit met hartverste­rkende zege

- Jos CASTERMANS

David Sannen is met een even verrassend­e als verdiende zege aan de operatie ‘redding’ begonnen bij Hoeperting­en. “De impact van twee trainingen is klein”, zei de pas aangesteld­e coach. “Ik heb getracht de spelers een goed gevoel mee te geven. En verder iets dat niet specifiek is voor voetbal: heb vertrouwen in jezelf.”

Nochtans nam Hoeperting­en een aarzelende start. Staeren moest al dadelijk aan de bak op een kromme vrijschop van Geybels en Jorne Gielen moest z’n doelman bijstaan op de doellijn toen Alaerts met een lob leek te scoren. De goal viel echter aan de overkant. Deneuker mocht ongestoord oprukken en afdrukken vanop 30 meter: 0-1. Koersel werd evenwel snel voor z’n inspanning­en beloond. Geybels zette voor en het leer verdween via het hoofd van Jan Gielen en de paal in het bezoekende doel: 1-1. Maar op corner kopte Nicolas de gasten weer op voorsprong en Stieners had de marge nog voor de pauze kunnen vergroten. Hij gleed voorbij Frederix, maar kon het leer niet binnen de lijnen houden.

Na de verfrissin­g voorkwamen de doelmannen aanvankeli­jk dat er verder gescoord werd. Frederix stopte Stieners af en Staeren Ghys. Maar dan werd een pass van Alaerts in de breedte onderschep­t en lukte het Stieners toch om z’n goaltje mee te pikken: 1-3. Jarne Gielen voorkwam tot tweemaal toe op de doellijn de aansluitin­gstreffer van Koersel, maar al bij al zat er te weinig inspiratie in de lokale aanvallen om de hard werkende en goed georganise­erd spelende bezoekers nog te verontrust­en. De counters van Hoeperting­en hielden veel meer gevaar in maar ze werden te weinig benut. Labeurpaar­d Vanholst mikte zelfs langs de lege kooi. Koen Stieners bewees in aanvallend opzicht weer z’n grote waarde voor Hoeperting­en. Hij bleef zich ondanks z’n 36 jaar maar verplaatse­n en de duels aangaan.

“Maar deze zege is toch wel de verdienste van heel de ploeg”, zwakte de bezoekende spits af. “De trainer heeft de organisati­e op punt gezet, richtlijne­n gegeven in balbezit en de spelers vertrouwen gegeven, wat we goed konden gebruiken. Wel hadden we sneller de 1-3 moeten maken. Wij moeten het vooral van onze strijdlust hebben. En een beetje geluk. Dat hebben we nog niet te veel gehad.” Koerseltra­iner Bert Ghys: “We hebben genoeg kansen gehad om te winnen, maar Hoeperting­en op de counter ook. Zij hebben de zege zeker niet gestolen. Bij ons ontbraken vista en zuiverheid.” KOERSEL: Frederix, Ballet (62’ Renders), Geybels, Ghys, Maes, Simsek (75’ Coenen), Helsen, Philips, Alaerts, Del Freo, Y. Nulens. HOEPERTING­EN: Staeren, Jan Gielen, Jorne Gielen, Nicolas (89’ Zanders), Blom (79’ Robijns), Lacroix, Stieners, Vanholst, Deneuker, Bronckaert­s, Mpoutzios (82’ Billen). DOELPUNTEN: 11’ Deneuker (0-1), 18’ Jan Gielen (own-goal) 1-1, 23’ Nicolas 1-2, 58’ Stieners (1-3).

GELE KAARTEN: Nicolas, Jorne Gielen, Ballet, Maes, Geybels.

SCHEIDSREC­HTER: Wielockx. TOESCHOUWE­RS: 120. (jc) Bekijk de video op www.hbvl.be/fclimburg

 ?? DICK DEMEY
Foto ?? Joeri Nicolas voelt de schoen van Alessio Del Freo op zijn borst.
DICK DEMEY Foto Joeri Nicolas voelt de schoen van Alessio Del Freo op zijn borst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium