Het Belang van Limburg

“Scoren is altijd plezant, zeker in een derby”

- Kris THEEUWEN

De eerste regenachti­ge zondag van het jaar lokte niet veel kijklustig­en naar de derby tussen Meldert en Gestel. De aanwezige supporters kregen ook geen mooie wedstrijd voorgescho­teld maar een stevige pot voetbal. Meldert hield de drie punten thuis na een magistrale ingeving van Douven.

Beide ploegen hadden moeite om op het natte veld de bal in de ploeg te houden. Meldert opende het best maar de kopbal van Ooms ging rakelings voorlangs. Even later was er commotie bij een harde knal van Rutten die al dan niet met de arm beroerd werd door Vandermeer, maar de bal ging niet op de stip.

Ook na rust bleven de echte kansen schaars. Vanduren mikte zijn vrijschop maar net naast. Het was duidelijk dat wie zou scoren de derby wel zou winnen. Dat bleek Meldert te worden. Douven kapte zich mooi vrij, behield het overzicht en liftte de bal mooi over doelman en verdediger binnen: 1-0. Gestel kon daar weinig tegenover stellen en zo ging Meldert met de overwinnin­g lopen. Doelpunten­maker Douven: “Ik zag de doelman uitkomen en kon het overzicht behouden om te scoren. Het is wel fijn om op deze manier te scoren, vooral in een derby.”

“We hebben als een hecht blok gespeeld en weinig kansen weggegeven, dus denk ik dat we verdiend de punten thuishoude­n”, aldus Meldert-coach Haels.

MELDERT: Vanbockrij­ck, Nijs, Vandermeer, Tullen, Marx, Schaubroec­k, Rayen, Schepers (84’ J. Schaeken), Ooms, Douven (89’ Jonkers), Vanduren (88’ Vanhamel). GESTEL: Vandeweegh­de, Bas (70’ Van der Meer), Jawula, Y. Florens (62’ Ceciliani), Meuwis, Baute, Rutten, De man, Claes, Ceuppens, Gilissen.

DOELPUNT: 54’ Douven 1-0.

GELE KAARTEN: Tullen, Jawula. SCHEIDSREC­HTER: Eeckhout. TOESCHOUWE­RS: 140.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Schepers gaat tegen de grond in een duel met bezoeker Claes.
FOTO SERGE MINTEN Schepers gaat tegen de grond in een duel met bezoeker Claes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium