Het Belang van Limburg

De bezoekers pakken het punt van de hoop

- Gert SILLEN

Archislech­t voetbal, een onverwacht­e ommekeer, een beetje spanning en vooral veel schaamrood op de wangen. Op die manier kan de degradatie­match tussen KVV Hoeselt A en Heers kort samengevat worden, die na een draak van een wedstrijd op 2-2 eindigde.

Na een weinig imponerend­e eerste helft leidden de Hoeselaren met 2-0 tegen een blijkbaar al in derde provincial­e verkerende rode lantaarn. Hoeselt schoot zichzelf na de pauze in de voet omdat het verzuimde de score op te drijven: Thoelen, die net naast kopte, +, die van dichtbij in twee keer niet voorbij de debuterend­e doelman Vanderheyd­en geraakte en Yildirim die in een en dezelfde fase paal en lat trof. Onder impuls van de ingevallen Meuwis sloeg de hekkenslui­ter via Polling hard en verdiend terug: 2-2. “Het was muisstil in de kleedkamer omdat we beschaamd waren”, aldus een eerlijke Toon Driesen van Hoeselt. “We weten dat we beter kunnen, maar het kwam er niet uit. Met die 2-0-ruststand was er geen vuiltje aan de lucht. Maar dan zakte alles in elkaar, mede door het wegvallen van Laurens Spruyt. We moeten hard werken om zo snel mogelijk uit die negatieve flow geraken.”

Bij Heers werd het eerste punt dat buitenshui­s werd behaald, gezien als het punt van de nieuwe hoop. “Waarom zouden we ons niet in tweede kunnen handhaven?”, stelde dubbele doelpunten­maker Dieter Polling zich de vraag. “Als we de twee komende matchen tegen Bolderberg en EMBO winnen maken, sluiten we weer aan.”

KVV HOESELT A: Liebens, Duelen (84’ Bastiaens), Thoelen, Martens, Nelissen (54’ Dassen), Spruyt (42’ Vangeel), Hijjit, Vandeweyer, Sagang, Yildirim, Driesen. HEERS VV: Vanderheyd­en, Vandevelde (46’ Meuwis), Billen, Engelbosch (61’ Lowette), Leunen, Guffens, Jorissen, Vanhees, Polling, Festraets (82’ Grosemans), Mooren. DOELPUNTEN: 19’ Vandeweyer 1-0, 44’ Driesen 2-0, 62’ Polling 2-1, 74’ Polling 2-2. GELE KAARTEN: Thoelen, Guffens, Mooren. SCHEIDSREC­HTER: Boogaerts. TOESCHOUWE­RS: 80. (gesi)

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Sagang neemt Vandevelde bij zijn arm.
FOTO SVEN DILLEN Sagang neemt Vandevelde bij zijn arm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium