Het Belang van Limburg

“De boter lijkt te plakken”

Trainer Geelen onderbreek­t reeks van ex-ploeg Reppel

- Bart SCHIJNS

Dubbele vreugde bij trainer Kurt Geelen na de 1-2-winst van zijn Gruitrode bij zijn ex-ploeg RC Reppel. Vreugde om de drie punten maar zeker ook om de winst op bekend terrein. “Het is altijd leuk om tegen je ex-ploeg te winnen maar dat we nu met Gruitrode zes op zes pakken doet me nog meer plezier”, lachte hij.

Tijdens de rust gingen de hemelsluiz­en helemaal open en werd het stof van de eerste helft weggespoel­d. Een eerste helft waar buiten het schot van Van Den Broek dat knap gered werd door Leijnen weinig te beleven viel.

Met een verrassend­e vrije trap brak Ferre Vandeberg de tweede speelhelft open. Die bal ging er nog net niet in maar twee minuten later opende Vandeberg mooi op Van Den Broek: 0-1. Vier minuten later hingen de bordjes weer gelijk. Langens bereikte de ingevallen Vanheeswij­ck die beheerst binnen tikte. Reppel wou erop en erover maar het waren uiteindeli­jk de bezoekers die met de winst gingen lopen. Vanderstee­gen strafte lokaal balverlies af met zijn tweede van het seizoen: 1-2.

Rots in de branding Davy Smeets gaf toe dat RC Reppel nooit echt in zijn spel geraakte: “Gruitrode verraste ons door hoog druk te zetten en bij ons was de grinta minder dan de laatste weken. De tweede bal was ook veel te weinig voor ons. Na onze snelle gelijkmake­r hoopten we dat Gruitrode een knikje zou krijgen maar dom balverlies leidde de 1-2 in. Onze reeks is onderbroke­n maar het komt er nu op aan zo snel mogelijk onze rug te rechten voor de moeilijke verplaatsi­ng naar Elen.” “Na onze slechte start pakken we nu zes op zes. Na de gelijkmake­r konden we hen goed opvangen. Hopelijk zijn we nu echt gelanceerd. Ook ik want dit is nog maar mijn tweede goal in elf matchen. Ook fijn dat we de trainer konden bedanken voor zijn werk”, zette de auteur van de winning goal, Tom Vanderstee­gen, een pluim op de hoed van zijn trainer.

“Onze 4-4-2 en hoge druk had Reppel niet verwacht. Ons spel gaat in stijgende lijn, de boter lijkt nu ook in Gruitrode te plakken”, zei een fiere trainer Geelen.

RC REPPEL: Leijnen, Martens (54' Vanheeswij­ck), Jonckers, Smeets, Langens, Geebelen, Vanhelden, Kerkhofs (81' Truyen), Janssen, Goossens, Tijskens.

GRUITRODE: Florczak, Zang, Wim Lemmens, Koen Lemmens, Vandeberg, Brands (71' Hermans), Gielen (62' Drijkoning­en), Van Den Broek (86' Doumen), Bosmans, Vanderstee­gen, Coolen.

DOELPUNTEN: 63' Van Den Broek 0-1, 67' Vanheeswij­ck 1-1, 80' Vanderstee­gen 1-2. GELE KAARTEN: Koen Lemmens, Coolen. SCHEIDSREC­HTER: Heyligen. TOESCHOUWE­RS: 160. (bs)

 ?? Foto
PATRICK SMETS ?? Brands van Gruitrode gaat onderuit voor de neus van Thijskens van Reppel.
Foto PATRICK SMETS Brands van Gruitrode gaat onderuit voor de neus van Thijskens van Reppel.
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Loncke trapt de bal weg voor de neus van Verdingh
FOTO SERGE MINTEN Loncke trapt de bal weg voor de neus van Verdingh

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium