Het Belang van Limburg

“Laat ons genieten van dit moment”

- Fabian VANGEEL

Godsheide won de Hasseltse derby van co-leider Stevoort en loopt opnieuw drie punten uit. De bezoekers maakten het verschil al in een knotsgekke eerste helft met twee rode kaarten en vijf goals. “Doordat we na die rode kaarten snel konden scoren, hebben we hen pijn gedaan”, aldus Godsheide-spits Kenny Mievis. “Het is wel nog te vroeg om van de titel te spreken. Laat ons nu genieten van dit moment.”

Stevoort beleefde nochtans een droomstart toen Peeters de bal onvrijwill­ig tegen zijn hand kreeg in de zestienmet­er. Rood en strafschop was het zware verdict. Thys zette de thuisploeg meteen op voorsprong. Op het kwartier mocht ook thuisdoelm­an Broekmans gaan douchen nadat hij de doorgebrok­en Droogmans had neergehaal­d. Amper vijf minuten later keerde de partij na doelpunten van diezelfde Droogmans en Mievis. Nog voor de rust besliste Briers de match helemaal met twee doelpunten.

Vooral de tweede zal hij zich nog lang herinneren: doelman Loos wilde de bal uitwerpen maar gooide die pardoes tegen het hoofd van medespeler Vandebroec­k waarna de bal in de voeten van Briers viel, die het geschenk met dank aanvaardde.

Na de rust verwaterde het spel helemaal. Stevoort kon geen vuist meer maken en de 2-4 van Henkens kwam veel te laat. “Jammer van deze topper op zo’n manier te verliezen”, zuchtte Stevoort-trainer Chris Copermans, “Vooraleer ik tactisch kon ingrijpen na de rode kaart stonden we ineens achter. Zij scoorden vier keer uit drie kansen voor de rust.”

STEVOORT: Broekmans, Vandebroec­k, Vanbilsen, Awouters (36' Santermans), Loncke (15' Loos), Thys, Munters (69' Gielen), Henkens, Vesters, Vandebosch, Goossens.

GODSHEIDE: Princen, Swinnen, Briers (86' Cappa), Verdingh, Peeters, Mievis, Adriaens (53' Vanheusden), Menten, Vanesch, Venken, Droogmans (77' Wijnen).

DOELPUNTEN: 8' Thys (pen) 1-0, 16' Droogmans 1-1, 20' Mievis 1-2, 34' Briers 1-3, 39' Briers 1-4, 78' Henkens 2-4. STRAFSCHOP: 8' Thys (omgezet).

RODE KAARTEN: 8' Peeters, 15' Broekmans. SCHEIDSREC­HTER: Boelen. TOESCHOUWE­RS: 90.