Het Belang van Limburg

DE BLIKVANGER

Thibo Hawinkel perst er een spurt uit van 60 meter

-

FC ALKEN ACHEL VV 4 1

Een sterk gestart Achel dreigde vooral in het eerste kwartier. Alken nam over waaruit het openingsdo­elpunt ontsproot. Na de pauze bleef de thuisploeg de wet dicteren. Manshoven verdubbeld­e, maar bracht ongewild de gasten opnieuw in de wedstrijd. Brebels en Hideg stelden de thuiszege nadien helemaal veilig.

ALKEN: Spobeck, Goffin, Punie, Manshoven, Nelissen (55’ Maes), Foglia (77’ Stas), Ait Salah, Corstjens, Lenskens, Brebels (82’ Coenen), Hideg.

ACHEL: Brecko, Wertelaers, Timmermans, N. Vandebroek, Wielockx, Theuwis, Smolders, Van Der Wiel, Huibers (66’ Hermans), J. Vandebroek, Van Den Dungen.

DOELPUNTEN: 24’ Ait Salah 1-0, 63’ Manshoven 2-0, 65’ Manshoven (e.d.) 2-1, 74’ Brebels 3-1, 83’ Hideg 4-1. GELE KAART: N. Vandebroek. SCHEIDSREC­HTER: Bosmans. TOESCHOUWE­RS: 100. (gesi) KDH Jeuk heeft even verrassend als verdiend gewonnen op het veld van leider Herk FC. Man van de match, met kilometers voorsprong, was ongetwijfe­ld Thibo Hawinkel, goed voor een goal én voor een assist. En wat voor één. “Ik schat inderdaad dat ik er een spurtje heb uitgeperst van zo’n zestig meter”, lachte de 20-jarige. “Ik moet het daarvan hebben natuurlijk. Van mijn snelheid, mijn explosivit­eit en mijn techniek, niet van mijn kracht. Dat is normaal voor iemand die jawel - 53 kilo weegt. Ik weet het,

KVK BERINGEN VLIJTINGEN VV

Doelman Bellen haalde een vrijschop van Taktak uit de winkelhaak en ook de rebounds van Mortaziq en Driesen gingen er niet in. Vlijtingen kwam dan ook op 0-1 toen Tans een voorzet binnen knikte. Na de rust was Beringen weer de betere ploeg en kwam het op 1-1 via Mortaziq. Nshole miste nog de winning-goal. KVK BERINGEN: Maes, Claes, Arjah, Creyns, Mortaziq, Van Geneugden, Reynders, Taktak, Eren, Driessen (63’ Nshole), Marchal. VLIJTINGEN: Bellen, Schabon, Boelen, L’Ortye (82’ Habex), Groven (80’ Thijs), Tans, Goffin, Duijsens (87’ Rondags), Coenegrach­ts, Neven, Proesmans.

DOELPUNTEN: 9’ Tans 0-1, 42’ Mortaziq. GELE KAARTEN: Boelen, Goffin, Creysn, Proesmans, Thijs, Taktak. SCHEIDSREC­HTER: Claes. TOESCHOUWE­RS: 150. (kj)

1 1

ik word bestempeld als een vliegje. Dat is normaal voor iemand die geen spatje vet aan zijn lijf heeft”, aldus de inwoner van de Truiense deelgemeen­te Aalst. “Nu ja, het experiment van de trainer is geslaagd”, gaat hij verder. “Ik heb mijn hele leven lang op de linkerflan­k gespeeld op het middenveld en soms al eens op de tien. Maar nu werd ik uitgespeel­d als tweede spits in een vrije rol. Dat ligt me blijkbaar. En het heeft ons drie punten opgeleverd.”

MELO ZONHOVEN

E. MECH. A/D MAAS A

In een zwakke eerste helft zorgde Melo voor dreiging via een kopbal van Pallen en een vrije trap van Ooms. Aan de overzijde knalde Cinti na slecht uitverdedi­gen de bal binnen. Na de pauze nam Melo het heft in handen. Dat leverde de thuisploeg de verdiende gelijkmake­r op toen Asnong een voorzet van Ceyssens in doel kopte.

MELO ZONHOVEN: Loyens, Ooms, Thys, Byloos, Spitz, Ceyssens (79’ Freire), Pallen, Asnong, Reymen, Withofs, Cammaleri.

E. MECHELEN A/D MAAS: Polo, Mullenmeis­ter, Cinti, Van Genechten, Henke, De Luca, Panis, Yalcin, Magermans, Janssen, El Idrissi. DOELPUNTEN: 30’ Cinti 0-1, 54’ Asnong 1-1. GELE KAARTEN: Thys, Spitz, Asnong, Yalcin. SCHEIDSREC­HTER: Kums. TOESCHOUWE­RS: 100. (divu)

1 1

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium