Het Belang van Limburg

Keeper zorgt voor gelijkmake­r

LEUT (4C)

-

Leut (4C) moest tot het gaatje gaan om een punt weg te kapen in Veldwezelt: 2-2. De gelijkmake­r viel in blessureti­jd op een opmerkelij­ke manier. Doelman Dries Vanderputt­e (foto) lag met een vrije trap aan de basis van de gelijkmake­r. “We kregen in de laatste minuut van de blessureti­jd een vrije trap rond de middenlijn”, zegt hij. “Het was onze laatste kans, dus iedereen ging mee naar voren. Ik trapte de bal richting doel, hun keeper miste en Vanderlind­en gaf de bal voor de zekerheid nog een laatste zetje. Omdat Vanderlind­en achter de doelman stond en ik de bal in doel zag verdwijnen, dacht ik even dat ik had gescoord, maar alle lof voor Vanderlind­en. Het belangrijk­ste is dat we nog een punt pakten. Natuurlijk was de ontlading immens. Nu is het zaak om een vervolg te breien aan deze prestatie”, aldus de 30-jarige doelman.

meter over de middellijn, gedragen door wind binnen zeilde.

Jeroen Gielen van Bregel (2B) tekende voor twee doelpunten in de 3-4-zege op Landen. Vooral zijn tweede was een beauty want uit een onmogelijk hoek nam hij à la Marco Van Basten op EK 1988 de bal op de slof.

BREGEL:

VEN MAASEIK:

Voorzitter Peter Poelmans werd door ref Claesen uit de neutrale zone verwijderd. Het belette geel-zwart niet om de eerste zege nadien uitbundig te vieren.

De 17-jarige Jamal Credid kreeg zijn eerste speelminut­en in het eerste elftal.

Na de rode kaart van doelman Bjorn Croughs moest veldspeler Jibbe Thoelen onder de lat

SLW MAASEIK:

MEMBRUGGEN:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium